Ryan Lasch.
SHL

Ryan Lasch tystade hånropen: ”Joel skulle aldrig låta någon filma”

ANNONS

Hånad och utpekad som filmare – av en politiker. Då gav SHL:s poängkung Ryan Lasch svar på tal. Med både mål och assist låg han bakom Frölundas avancemang till semifinal.
– Vi fick jobbet gjort när vi behövde det som mest, säger Lasch till Hockeysverige.se efter 5-1-vinsten mot Djurgården.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)
För ett ögonblick kändes det som att Djurgården hittat gnistan som skulle få kvartsfinalserien att leva vidare åtminstone en match till. När Marcus Högström gjorde hål på Lars Johansson i början på den tredje perioden, och kvitterade till 1-1, fick stockholmarna upp energin i matchen som till stora delar styrdes av hemmalaget. Men Frölunda hade bestämt sig. De ville ta resten av påsken ledigt.

Det första målet i matchen gjordes av Frölundas Ryan Lasch i mitten av den första perioden, när Djurgårdens Mantas Armalis inte lyckades hålla tätt.
– Det var ett mål typiskt för mig. Jag försöker smyga omkring och hitta en lös puck och sedan läsa av vart pucken ska hamna, säger han om sitt mål.

Amerikanen var dock inte var förvånad att kvitteringsmålet kom. ”Sånt händer”.
– Vi hade så många målchanser och vi minimerade deras, så det var bara en tidsfråga innan vi fick utdelning. Och du såg ju vad som hände sedan, säger den 29-årige forwarden till hockeysverige.se.

Lasch syftar på Frölundas målkalas i slutet av den tredje perioden där puckarna trillade in en efter en. Han ser flera orsaker till att det till slut blev Göteborgslaget som drog längsta strået i matchserien mellan kusterna.
– Jag tror vi tröttar ut dem mot slutet, med alla våra kedjor. Vem som helst i våra kedjor kan göra mål. Det tror jag är den största nyckeln. Alla kedjor sätter lika mycket press och kan göra lika mycket på isen. Killarna i vår tredje- och fjärdekedja kan antagligen spela som topp sex-spelare i något annat lag.

”VI SKULLE FÅ SKIT FRÅN DEM”

Den nu avslutade serien lagen emellan innehöll både känslor och fart, men det blev aldrig några riktigt heta snackisar under de fem matcherna. Förutom möjligen de två tacklingarna från Marcus Sörensen i den andra matchen. Och huruvida Ryan Lasch är en filmare eller inte. Precis innan den femte matchen twittrade den förre V-ledaren Lars Ohly en sarkastisk fråga om hur många gånger Lasch skulle filma i matchen. Men den 170 centimeter långe Ryan tar kommentarerna med ro.
– Det stämmer inte. När 90 kilo smäller mot mina 75, du vet… då händer det ibland att jag förlorar närkamperna. Jag vet att Joel (Lundqvist) aldrig skulle låta någon i laget filma. Inte Roger heller. Vi skulle få skit från dem.
– Du kan fråga vem som helst som jag spelar med och de kan gå i god för mig, de vet påståendena inte stämmer.

Påverkar det dig något när du hör sådana kommentarer?
– Nej. Det bevisar bara hur mycket kunskap de har om spelet. Vilket är väldigt lite, om de fortsätter säga sådär, skrattar Lasch som nu går på en kort vila innan det är dags för semifinal.

Frölundas tränare Roger Rönnberg var synligt glad över kvällens resultat. Han är imponerad av sitt lag och säger att det är en stor prestation att slå ut Djurgården på det sätt de gör.
– Årets Frölunda har visat att vi verkligen är bäst när det gäller. Vi agerar med en kyla. Vi har ett ganska ungt lag som kanske inte har slutspelsrutinen, men vi kan ändå kontrollera känslorna. Det tycker jag bådar gott. Jag är väldigt, väldigt stolt, säger tränaren efter vinsten.

Han är tydlig med att han ser upp till Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi och det som Djurgården åstadkommit under säsongen.
– Kvartsfinalserien har varit jämnare än vad de sista matchernas siffror visar. Jag har en enorm respekt för det jobb Djurgården har gjort. Det laget har verkligen blivit bättre, de har gjort det fantastiskt bra, hyllar Frölundatränaren.

LÄS ÄVEN:

Målexplosion i tredje perioden tog Frölunda till semifinal

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL