Ryan Lasch.
SHL

Ryan Lasch tystade hånropen: ”Joel skulle aldrig låta någon filma”

ANNONS

Hånad och utpekad som filmare – av en politiker. Då gav SHL:s poängkung Ryan Lasch svar på tal. Med både mål och assist låg han bakom Frölundas avancemang till semifinal.
– Vi fick jobbet gjort när vi behövde det som mest, säger Lasch till Hockeysverige.se efter 5-1-vinsten mot Djurgården.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)
För ett ögonblick kändes det som att Djurgården hittat gnistan som skulle få kvartsfinalserien att leva vidare åtminstone en match till. När Marcus Högström gjorde hål på Lars Johansson i början på den tredje perioden, och kvitterade till 1-1, fick stockholmarna upp energin i matchen som till stora delar styrdes av hemmalaget. Men Frölunda hade bestämt sig. De ville ta resten av påsken ledigt.

Det första målet i matchen gjordes av Frölundas Ryan Lasch i mitten av den första perioden, när Djurgårdens Mantas Armalis inte lyckades hålla tätt.
– Det var ett mål typiskt för mig. Jag försöker smyga omkring och hitta en lös puck och sedan läsa av vart pucken ska hamna, säger han om sitt mål.

Amerikanen var dock inte var förvånad att kvitteringsmålet kom. ”Sånt händer”.
– Vi hade så många målchanser och vi minimerade deras, så det var bara en tidsfråga innan vi fick utdelning. Och du såg ju vad som hände sedan, säger den 29-årige forwarden till hockeysverige.se.

Lasch syftar på Frölundas målkalas i slutet av den tredje perioden där puckarna trillade in en efter en. Han ser flera orsaker till att det till slut blev Göteborgslaget som drog längsta strået i matchserien mellan kusterna.
– Jag tror vi tröttar ut dem mot slutet, med alla våra kedjor. Vem som helst i våra kedjor kan göra mål. Det tror jag är den största nyckeln. Alla kedjor sätter lika mycket press och kan göra lika mycket på isen. Killarna i vår tredje- och fjärdekedja kan antagligen spela som topp sex-spelare i något annat lag.

”VI SKULLE FÅ SKIT FRÅN DEM”

Den nu avslutade serien lagen emellan innehöll både känslor och fart, men det blev aldrig några riktigt heta snackisar under de fem matcherna. Förutom möjligen de två tacklingarna från Marcus Sörensen i den andra matchen. Och huruvida Ryan Lasch är en filmare eller inte. Precis innan den femte matchen twittrade den förre V-ledaren Lars Ohly en sarkastisk fråga om hur många gånger Lasch skulle filma i matchen. Men den 170 centimeter långe Ryan tar kommentarerna med ro.
– Det stämmer inte. När 90 kilo smäller mot mina 75, du vet… då händer det ibland att jag förlorar närkamperna. Jag vet att Joel (Lundqvist) aldrig skulle låta någon i laget filma. Inte Roger heller. Vi skulle få skit från dem.
– Du kan fråga vem som helst som jag spelar med och de kan gå i god för mig, de vet påståendena inte stämmer.

Påverkar det dig något när du hör sådana kommentarer?
– Nej. Det bevisar bara hur mycket kunskap de har om spelet. Vilket är väldigt lite, om de fortsätter säga sådär, skrattar Lasch som nu går på en kort vila innan det är dags för semifinal.

Frölundas tränare Roger Rönnberg var synligt glad över kvällens resultat. Han är imponerad av sitt lag och säger att det är en stor prestation att slå ut Djurgården på det sätt de gör.
– Årets Frölunda har visat att vi verkligen är bäst när det gäller. Vi agerar med en kyla. Vi har ett ganska ungt lag som kanske inte har slutspelsrutinen, men vi kan ändå kontrollera känslorna. Det tycker jag bådar gott. Jag är väldigt, väldigt stolt, säger tränaren efter vinsten.

Han är tydlig med att han ser upp till Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi och det som Djurgården åstadkommit under säsongen.
– Kvartsfinalserien har varit jämnare än vad de sista matchernas siffror visar. Jag har en enorm respekt för det jobb Djurgården har gjort. Det laget har verkligen blivit bättre, de har gjort det fantastiskt bra, hyllar Frölundatränaren.

LÄS ÄVEN:

Målexplosion i tredje perioden tog Frölunda till semifinal

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch