Mats Rosseli Olsen.
SHL

Ett efterlängtat mål som blev matchavgörande

ANNONS

Det var 85 dagar sedan Mats Rosseli Olsen gjorde sitt förra mål. Ikväll fick han äntligen bryta torkan när Frölunda besegrade Djurgården i den tredje kvartsfinalmatchen.
– Det har legat lite i bakhuvudet så det var skönt att den satt, säger Frölundas norrman till Hockeysverige.se efter 5-2-vinsten i Frölundaborg.

GÖTEBORG. (Hockeysverige.se)
Det hade inte ens gått en halv minut in i matchen innan de första utvisningarna kom. Som i så många slutspelsmatcher var även söndagens möte mellan Frölunda och Djurgården full av känslor. 22 utvisningsminuter betades av i den första perioden som trots ett fartfyllt spel från båda hållen slutade mållös.
– Det blir lite så i slutspel. Man spelar mot samma lag, det är mycket känslor och man bär med sig en del från förra matchen. Så är det när det är slutspel och då blir det ibland som i första perioden, säger forwarden Mats Rosseli Olsen till Hockeysverige.se.

Om den första perioden var fylld av gurgel och utvisningsminuter blev den andra tvärtom helt fri från tid i utvisningsbåset. Och i den fjortonde minuten kom det första målet när hemmalaget tog ledning genom ett friläge för Ryan Lasch. Bara 48 sekunder senare utökade Göteborgslaget ledningen till 2-0 genom Johan Sundström.
– Vi gör nästan alla våra mål på misstag från dem. Vi jobbar fram deras misstag och utnyttjar de lägen vi får. Jag tycker vi jobbar oss till den här segern, säger Rosseli Olsen.

”Psykologiskt viktigt att döda deras reducering”

Efter att Djurgårdens Patrick Thoresen reducerat den jämna matchen i mitten av den andra perioden kunde Frölundas norrman snabbt peta in 3-1 bakom Mikael Tellqvist, via sin backhand.
– Jag vet att det är svårt för målvakten att läsa en backhand. Jag kom långt ut mot kanten och tänkte att ’jag får väl slänga iväg ett skott och se om det blir mål eller retur’. Som tur var gick den in, säger Rosseli Olsen.

Han berättar att ett mål i det skedet var viktigt för att energin ska komma tillbaka efter att stockholmarna minskat avståndet.
– Vi kanske hade vunnit ändå men det är psykologiskt viktigt att döda deras reducering direkt. Jag vet inte om matchen sett annorlunda ut om jag inte satt den, men det är ju aldrig fel att det blir mål, säger 24-åringen.

Det var första fullträffen sedan annandag jul för dig. Hur skönt var det?
– Det var skönt! Det sitter lite i bakhuvudet att det var längesedan man gjorde mål. Jag har ju gjort poäng och så, men ju längre tiden går tänker man på det. Så det var skönt att den satt.

Comeback för kapten Lundqvist

I Frölundaborg var det inte bara Rosseli Olsen som bröt en lång torka. Även kapten Joel Lundqvist hade anledning att fira. Han var nämligen tillbaka efter en månads skadefrånvaro och stod för en assist under kvällen. Och kaptenen är blygsamt nöjd med sin insats.
– Det kändes helt okej. Med tanke på att jag inte spelat på fyra veckor och gjorde den första lagträningen igår, säger Joel Lundqvist.

Mats Rosseli Olsen använder lite större ord än sin kapten.
– Han tycker säkert att han skulle gjort mål också, men jag tycker att han spelade jättebra. Det syns knappt att han varit borta.

Resten av målen gjordes av Artturi Lehkonen (4-1), Nicklas Lasu (5-1, i tom kasse) och Marcus Högström (5-2). Det står nu 2-1 i matcher till Frölunda och nästa match spelas på Hovet på tisdag.

Den här artikeln handlar om: