TVINGADES AMPUTERA. Björn Jonsson har upplevt en minst sagt tuff månad.
Nyheter

Björns tuffa kamp – tvingades amputera foten: ”Jag vill kunna åka skridskor igen”

Det var ett litet hopp som fick oanande konsekvenser för Björn Jonsson. Den tidigare Leksands- och Moraforwarden bröt foten under en hockeyresa i Budapest och skadade sig så illa att han tvingades amputera vänsterfoten. Nu försöker han se framåt och sätta upp nya mål i livet. 
– Det kanske inte kommer gå att spela hockeymatcher, men jag vill kunna åka skridskor igen, säger 22-åringen till hockeysverige.se.

Björn Jonsson, 22, från Älvdalen var en lovande forward i Leksands J18-lag och senare i Moras J20-lag. De senaste säsongerna har han spelat för moderklubben Älvdalen i division 2 och 3 där han i år svarat för tio mål och totalt 20 poäng på åtta matcher.

Men den 27 november förändrades hans liv markant. Björn Jonsson har jobbat på Gardermoens flygplats i Norge. Där spelade han dessutom lite hockey, mest på skoj. När hans norska hockeygäng, som åker runt och spelar turneringar i Europa, var på en kort hockeyresa till Budapest i Ungern var olyckan framme.

Björn skulle hoppa ned från en mur på en meter och landade illa. Så illa att han en knapp månad senare tvingats amputera sin ena fot.
– Det var en olyckshändelse. Det var en nivåskillnad där jag skulle hoppa ner. Jag tappade balansen och skulle parera, men jag landade framåtlutat och slog i vänster ben. Det blev en jäkla smäll i benet, berättar han för hockeysverige.se när vi får en pratstund med hockeykillen från Älvdalen.
– Jag bröt benet och på sjukhuset där nere tog dom bara en vanlig röntgen och såg bara själva frakturen… Björn Jonsson tystnar lite innan han fortsätter:
– Man såg aldrig att ådran var trasig, alltså den som pumpar ner blod i foten. Dom tog aldrig någon skiktröntgen för att komma in och se hur blodet fungerade. Det var en miss redan där nere med andra ord.

ÖDESDIGRA MISSAR PÅ SJUKHUSEN: ”FÅR INTE GÖRA SKIKTRÖNTGEN”

När Björn Jonsson väl kom under vård i Sverige upptäckte man inte heller först hur allvarligt skadats hans ben var.
– Det här hände mellan fredagen och lördagen. Jag blev kvar i Budapest till söndagen och sedan åkte jag hem på måndagen. Jag kom till Mora lasarett samma kväll, alltså på måndagskvällen. Där var dom också sega och kollade även dom bara röntgen. Foten hade ju varit helt bortdomnad sedan lördagskvällen, jag kom inte exakt när.
– Jag får inte göra skiktröntgen förrän på torsdagen. Det blir en miss där också. Jag vet inte exakt vad man ser på den, men det är en ådra som levererar blod ner i foten och som har tagit så pass stor skada att blodet inte kommer ner i foten. Alltså, foten har inte fått tillräckligt med blod på flera dagar för att den ska kunna arbeta. 
– Sedan upptäcker en läkare i Falun det här på fredagsmorgon. Då får jag åka ambulans till Falun. För att försöka rädda foten opererar man mig på en gång. Man tar en ådra från vänster lår och stoppar in i vänster knä för att försöka rädda foten.

Operationen blev dock inte lyckad för Björn.
– Nej, det gick inte. Det blir istället att åka ner till Uppsala för att göra en så bra operation som möjligt för att rädda knäet i alla fall. Det var ju osäkert om blodet skulle räcka till för att få delar av smalbenet kvar.

Hur tacklade du ett sådant besked?
– Det var jävligt tufft, men samtidigt hade jag 40 graders feber så det var många tankar på samma gång på hur man skulle gå till väga och så vidare. Jag kan säga att jag är väldigt glad för att jag hade hela familjen med mig som hela tiden pratade med mig om det som hände. Det var väldigt jobbigt att… alltså att tänka framåt. Jag låg mest och var förbannad på hur allt hade skötts på sjukhusen.
– Någonstans smög ändå tanken fram hos mig att jag är 22 år, ung och frisk så det här skulle jag nog klara av ändå. Jag har en kompis som gjort en ännu värre resa och blev av med hela ena benet. Kan han klara av det så ska väl jag kunna fixa det här.
– Jag pratade med honom härom dagen och det känns väldigt skönt att ha honom där och kunna ta hans hjälp. Han vet vad jag går igenom. 

Hur mår du mentalt i dag?
– Just nu känns det… Jag har inte släppt det, men efter alla omständigheter mår jag ganska bra. Det har underlättat senaste dagarna att jag har en ork att aktivera kroppen och samtidigt kunna åka ner på ishallen för att träffa grabbarna och vara med i snacket.


Foto: Petter Johansson/www.pjfoto.se

”DRÖMMEN ÄR ATT JAG SKA KUNNA SPRINGA”

Foto: Petter Johansson/www.pjfoto.se

Givetvis har inte Björn hunnit tänka så mycket på framtiden eftersom allt kring amputeringen av foten skett nyligen, men några små delmål har han hunnit sätta upp för sig själv.
– Drömmen är, och den möjligheten finns ju, att jag ska springa och ha hela kroppen igång. Det kanske inte kommer gå att spela hockeymatcher, men jag vill kunna åka skridskor igen, alltså dra på sig skridskor och kunna glida på isen.
– Det finns så sjukt bra hjälpmedel så det tycker jag ska kunna gå. Självklart skulle det också vara riktigt kul att kunna spela hockey igen, att kunna vara med och spela match. Att få känna den känslan igen.
– Sedan får jag väl börja sätta upp små delmål. Till att börja med är det att komma på två fötter och sedan bygga vidare därifrån.

Gensvaret från vänner och klubbar har varit stor för Björn. Bland annat startades Björn Jonsson-fonden där man kring seriematchen mellan Älvdalen och Orsa startade en insamling. Över 30 000 kronor kom in till fonden enbart vid detta evenemang. Klubbar som Mora, Leksand, Växjö och Linköping har skänkt signerade matchtröjor till fonden för att kunna auktioneras ut. Likaså har bröderna Alen och Almen Bibic skänkt en signerad Rögletröja till förmån från fonden.
– Det känns som att jag har ett sjukt stort stöd. Det är bara att titta på den här fonden man startat. Samtidigt har jag fått ett bra stöd från min klubb, Älvdalen Hockey, vännerna och familjen. Det känns som att det här ska kunna gå bra till slut, men det är en lång resa.   

Nu väntar, trots den tuffa resan, julfirande för Björn.  
– Det blir att fira jul här uppe och det ska bli skönt att få vara hemma med familjen, det känns riktigt bra att få vara det. Jag vill passa på att säga att jag är väldigt tacksam för alla som stöttat mig genom fonden och alla meddelanden jag fått. Ett stort tack till er, avslutar Björn Jonsson.

NHL-stjärnan Filip Forsberg spelade med Björn i Leksand. Till hockeysverige.se säger han:
– Det är verkligen tråkigt för Björn, han är den genom snällaste människa man kan hitta, ödmjukheten själv och alltid med glimten i ögat. Vi spelade tillsammans i U16 i Leksand och det var verkligen en fröjd att ha honom i laget. Riktigt trevlig och alltid en glad person.
– Jag hoppas verkligen att detta initiativ med fonden kommer att kunna dra in pengar. Jag tycker verkligen det är ett jättebra initiativ. Självklart är jag med och bidrar med en tröja som förhoppningsvis kan auktioneras ut och bringa in en bra slant till fonden. Jag vill passa på att hälsa till honom, all omtanke och lyckönskningar med allt, Björn!

BJÖRN JONSSON-FONDEN

”Björns väg tillbaka kommer nu att vara tuff. Och kännas hård och lång emellanåt. En sådan otroligt fin människa som Björn kommer inte att behöva göra den här resan ensam. Vi är många vänner, familj, lagkamrater och berörda som är fast beslutna om att vara med på den här resan tillbaka.
För att Björn skall kunna lägga energin på återhämtning och träning för att komma tillbaka till vardagen så har vi gått tillsammans och startat en fond genom Älvdalen Hockey, helt enkelt så har vi startat Björn Jonsson-fonden.
Detta är en fond där alla medel som kommer in skall användas för att vägen tillbaka för Björn skall bli så rak som möjligt. I bräschen för denna fond går Björns lag, Älvdalen Hockey. Under lördagen spelades en seriematch på hemmaplan mot Orsa där alla entréintäkter gick oavkortat till Björn Jonsson-fonden
Det här gör vi för vår fantastiska kamrat i livet Björn, 22 år gammal som fortfarande siktar på samma mål i livet, ett gott liv, ödet har bara valt en lite annorlunda väg mot målet. Men målet ska vi nå.”

Bankgiro Björn Jonsson-fonden: 444-8841
Swish: 1236954119

Björn Jonsson-fondens facebooksida: https://www.facebook.com/bjornjonssonfonden/?fref=ts

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 25 november
18:00 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
18:00 Björklöven - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Boston Bruins - Carolina Hurricanes NHL
19:00 HV 71 - Leksand SDHL
19:00 Västervik - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Almtuna Hockeyallsvenskan
20:00 Nashville Predators - Colorado Avalanche NHL
20:00 Chicago Blackhawks - Montreal Canadiens NHL
20:00 Minnesota Wild - Toronto Maple Leafs NHL
20:00 Washington Capitals - Calgary Flames NHL
20:30 BIK Karlskoga - Västerås Hockeyallsvenskan
21:00 Anaheim Ducks - Ottawa Senators NHL
23:30 Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins NHL
lördag 26 november
02:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
02:00 Detroit Red Wings - Arizona Coyotes NHL
02:00 Vegas Golden Knights - Seattle Kraken NHL
02:00 Tampa Bay Lightning - St Louis Blues NHL
02:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
02:30 Dallas Stars - Winnipeg Jets NHL
04:30 San Jose Sharks - Los Angeles Kings NHL
12:00 Linköping - Modo SDHL
13:00 Djurgården - Luleå SDHL
15:00 Almtuna - Västervik Hockeyallsvenskan
15:00 Vita Hästen - Östersund Hockeyallsvenskan
15:00 HV 71 - Leksand SDHL
15:15 Frölunda - Linköping SHL
15:15 Oskarshamn - Timrå SHL
15:30 AIK - SDE SDHL
18:00 Malmö - Växjö SHL
18:00 Skellefteå - Leksand SHL
18:00 Rögle - Luleå SHL
18:00 Färjestad - Örebro SHL
18:00 Brynäs - HV 71 SHL
18:00 Västerås - Djurgården Hockeyallsvenskan
18:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 New York Rangers - Edmonton Oilers NHL
19:45 Rapperswil - Zug National League
20:45 Modo - Björklöven Hockeyallsvenskan
22:00 Carolina Hurricanes - Calgary Flames NHL
00:30 Florida Panthers - St Louis Blues NHL
söndag 27 november
01:00 New Jersey Devils - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 New York Islanders - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - Columbus Blue Jackets NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Vancouver Canucks NHL
12:00 Linköping - Luleå SDHL
13:00 Djurgården - Modo SDHL
15:00 AIK - Södertälje Hockeyallsvenskan
18:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
20:00 Minnesota Wild - Arizona Coyotes NHL
måndag 28 november
01:00 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
02:00 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
02:00 Anaheim Ducks - Seattle Kraken NHL
04:30 Los Angeles Kings - Ottawa Senators NHL
19:00 HV 71 - Modo SDHL
tisdag 29 november
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
01:00 Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Vegas Golden Knights NHL
02:00 St Louis Blues - Dallas Stars NHL
03:30 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
18:00 Växjö - Skellefteå SHL
19:00 Luleå - Frölunda SHL
19:00 Brynäs - Oskarshamn SHL
19:00 Leksand - Färjestad SHL
19:00 Linköping - Örebro SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Malmö - Rögle SHL
19:00 Djurgården - Mora Hockeyallsvenskan
19:45 Davos - Biel National League
onsdag 30 november
01:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Montreal Canadiens - San Jose Sharks NHL
01:30 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
02:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
02:00 Nashville Predators - Anaheim Ducks NHL
03:00 Calgary Flames - Florida Panthers NHL
04:00 Vancouver Canucks - Washington Capitals NHL
04:30 Los Angeles Kings - Seattle Kraken NHL
19:00 Brynäs - AIK SDHL
19:00 Västervik - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Modo Hockeyallsvenskan
torsdag 01 december
01:00 Ottawa Senators - New York Rangers NHL
01:00 Detroit Red Wings - Buffalo Sabres NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - San Jose Sharks NHL
03:30 Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers NHL
19:00 Örebro - Växjö SHL
19:00 Linköping - Brynäs SHL
19:00 Timrå - Frölunda SHL
19:00 Oskarshamn - Malmö SHL
19:00 Rögle - Färjestad SHL
19:00 Leksand - HV 71 SHL
19:00 Skellefteå - Luleå SHL
fredag 02 december
01:00 New Jersey Devils - Nashville Predators NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Buffalo Sabres - Colorado Avalanche NHL
02:00 St Louis Blues - Carolina Hurricanes NHL
02:00 Minnesota Wild - Edmonton Oilers NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Calgary Flames - Montreal Canadiens NHL
04:00 Seattle Kraken - Washington Capitals NHL
04:00 Vancouver Canucks - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Arizona Coyotes NHL
19:00 Kristianstad - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Brynäs - SDE SDHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten