Sök
Victor Rask och Elias Lindholm.
Nyheter

Carolina: Har insett allvaret – några år för sent

Efter många års harvande där man inte varit tillräckligt bra för att gå till slutspel, men inte heller varit tillräckligt dåliga för att drafta riktigt högt, har Carolinas lagledning insett allvaret. GM Ron Francis satsar nu fullt ut på en generationsväxling – men problemet är att det draget kommer flera år för sent.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Eddie Läck, mv, Vancouver, James Wisniewski, b, Anaheim, Kris Versteeg, fw, Chicago, Joakim Nordström, fw, Chicago, Derek Ryan, fw, Örebro.
Förluster: Anton Chudobin, mv, Anaheim, Aleksandr Siomin, fw, Montréal.

S9

S1Justin Faulk
Carolinas backsida är kanske hela ligans svagaste, men Faulk är ljuset i mörkret. Amerikanen kommer från en säsong där han krossade såväl sitt personliga mål- som poängrekord och var en av ligans vassaste offensiva backar. Bör ha goda chanser att spela till sig en plats i USA:s trupp till World Cup nästa sommar och är med sina 23 år en spelare som kommer att leda Hurricanes under lång tid framöver.

S2Jordan Staal
Har ett kontrakt värt sex miljoner dollar per år fram till 2023, men har definitivt inte visat sig vara värd några sådana summor sedan ankomsten till Raleigh för tre år sedan. Visst har skador stört en del, men när han väl spelat har han heller inte fått den utväxling som många trodde att han skulle få när han fick kliva ut ur Crosbys och Malins skugga. Kanadensaren är dock fortfarande stark i spelet i egen zon och besitter alltjämt verktygen för att vara en tvåvägscenter av toppklass i ligan.

S3Jeff Skinner
23-åringens fjolårssäsong var ett monumentalt fiasko. Calder Trophy-vinnaren från 2011 spelade sin sämsta hockey i NHL-karriären och var till och med petad i ett antal matcher. Han ifrågasattes stundtals för sin arbetsmoral och måste nu ta sig rejält i kragen om Carolina ska ha några som helst chanser till framgång den här säsongen. Fjolårsfiaskot till trots är kanadensaren nämligen ändå en av få spelare i Hurricanes som besitter offensiv spetskompetens.

S4Elias Lindholm
Undvek den omtalade andraårsförbannelsen och tog istället ett kliv framåt under sitt andra år i ligan. Svensken tog för sig mer på banan, var starkare med pucken och klev fram och svarade för en rad viktiga mål. Har fortfarande mycket kvar att ge och är med sina 20 år en spelare som Hurricanes vill satsa hårt på under den generationsväxling man är inne i. Sett till vad som finns i ”pipelinen” annars i offensiv väg är det snudd på ett måste för Carolina att Brynäs-produkten kliver fram och blir den stjärna han har potential till att vara.

S6
Lagets poängkung:
Eric Staal
Carolinas lagkapten är inte mer än 30 år, trots att det känns som att han har varit med i en evighet. Är det här lagbyggets ryggrad och hjärta och är också den enda i forwardsleden som fortfarande kan betecknas som en storstjärna. Har radat upp vinster i klubbens interna poängliga de senaste åren och det är också upp till Staal att leda lagets offensiv kommande vinter. Har omgärdats av trejdrykten en längre tid och skulle han inte förlänga det kontrakt som han nu har ett år kvar på inom en snar framtid känns det inte allt för långsökt att forwardsveteranen avslutar säsongen i en annan tröja.

S5Noah Hanifin
Så fick då Carolina till sist en potentiell superstjärna att bygga sitt framtida lagbygge kring. Den 18-årige amerikanen är ett monster till back som har det mesta en tränare kan önska. Han är en exceptionell skridskoåkare, är tuff och stark defensivt och besitter också en fantastisk blick för spelet. Kommer sannolikt ta plats i ett av lagets två första backpar redan den här säsongen och lär inom några få år tillhöra elitskiktet bland ligans försvarsspelare.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Carolina har allt för länge satt sitt hopp till att ryggraden från mästarlaget 2006, Cam Ward och Eric Staal, åter ska ta klubben tillbaka till toppen. Allt för sent insåg man att man behövde börja om på ny kula, vilket också skadat klubbens framtidsutsikter. Hurricanes är i nuläget långt ifrån att vara något slutspelslag och kommer sannolikt få agera slagpåse i den östra konferensen kommande säsong. Det i sig är ändå bästa tänkbara scenario, efter  att man de senaste åren hankat sig fram med värdelösa kontrakt som exempelvis Siomins i hopp att det ska hjälpa laget till slutspel, i stället för att bygga en ny stomme genom draften. Under sommaren har GM Ron Francis gjort det enda rätta och undvikit att jaga nya stjärnor genom trejder eller på free agent-marknaden för att i stället satsa på en generationsväxling, vilket är ett drag man borde tagit till för länge sedan. Nu har man gått miste om många stora talanger och har en riktigt tunn ”prospect-pool”, men Hanifin är åtminstone en bra start. Bättre sent än aldrig, som man brukar säga.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
30) Cam Ward
31) Eddie Läck

BACKAR:
5) Noah Hanifin
7) Ryan Murphy
21) James Wisniewski
26) John-Michael Liles
27) Justin Faulk
47) Michal Jordán
65) Ron Hainsey

FORWARDS:
11) Jordan Staal ”A”
12) Eric Staal ”C”
14) Nathan Gerbe
15) Andrej Nestrašil
16) Elias Lindholm
18) Jay McClement
20) Riley Nash
22) Zach Boychuk
24) Brad Malone
25) Chris Terry
49) Victor Rask
53) Jeff Skinner
xx) Kris Versteeg
xx) Joakim Nordström
xx) Derek Ryan

COACH: 
Bill Peters (sedan 2014)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten