Sök
Tommy Jonssons Björklöven har tidiga problem på backsidan.
Nyheter

Björklöven: ”Bör vara topp två i serien i år”

Fjolåret var stundtals kaotiskt, men till slut fick Björklöven ihop lagbygget, tog sig ända till slutspelsserien och var snubblande nära att snuva blivande SHL-laget Malmö Redhawks på en plats i SHL-kvalet. I år tycker tidigare Viasat-experten Leif Strömberg att det ser ännu bättre ut i Umeå.
– Björklöven bör vara och kommer också att vara topp två i serien, säger Strömberg till hockeysverige.se.

Det stormade stundtals uppe i Umeå i fjol med ett spel som inte alltid fungerade som förväntat och resultat som inte gick Björklövens väg. Men någonstans lyckades tränarduon Mats Waltin och Patric Wener få fason på laget, som tog sig till slutspelsserien och bara var en poäng efter Malmö Redhawks i kampen om den tredje och sista platsen till SHL-kvalet.

Nu har Björklöven både ny tränare och ny sportchef på plats. Dessutom har man under våren och sommaren gjort flera fina rekryteringar – och fått behålla nyckelspelare. Det gör experten Leif Strömberg imponerad och förväntansfull.
– Jag undrar om det här är den bästa truppen som man haft i Björklöven sedan år 2000/01, alltså då dom låg i SHL. Jag tycker att Björklöven har en stor och komplett trupp med ungt, gammalt, tuffa, tekniska spelare och så vidare. Truppen innehåller allt, menar han.

Rasmus Edström.

Strömberg menar att det allra bästa för Björklöven är att de har samma målvakt som i fjol, en målvakt som länge ryktades vara på väg till Leksand.
– En viktig bit är att Björklöven fick behålla Kevin Lindskoug som hade en strålande säsong i målet i fjol. Mycket handlade det om att Björklöven satte sitt försvarsspel efter många om och men. Bjöklöven har spelskickliga backar som Rasmus Edström, Stefan Andersson, Jonas Emmerdahl och Tommy Wargh även om det kan se lite tunt ut vad det gäller tuffheten. Ser man på forwardssida tycker jag att man har bra center, aviga forwards, aggressivitet i spelare som Lucas Sandström, spets i powerplay med Jon Palmebjök, Stefan Öhman, Victor Ekeståhl Jonsson och Pär Edblom.
– Björklöven har många bra spelare i truppen, men sedan gäller det att få gruppen att fungera givetvis.

Ny tränare i Björklöven är Tommy Jonsson.
– Tommy har ett bra lag, vilket han vet om också. Han är väldigt noggrann. Jag skulle inte säga pedant för så bra känner jag honom inte. Sedan ska man komma ihåg att Tommy levererat ett SM-guld till Brynäs med grabbarna i laget och övriga ledarstaben.
– Jag vet hur viktigt det är att sätta noggrannheten i försvarsspelet, övergångarna och så vidare. På så vis tror jag absolut att Tommy är bra för Björklöven.

Strömbergs tre profiler i Björklöven:

Stefan Andersson:
– Superviktig för Björklöven. Högerfattat med en stor erfarenhet och som dessutom alltid träffar mål i powerplay. Han är en ryggrad för det här laget.

Mats Lavander:
– Får han vara skadefri så är Mats den stora favoriten i T3 Center i Umeå. Han är en hårt jobbande spelare som känner Tommy sedan Brynästiden. Mats är också en bra kille som står upp för grabbarna.

Jon Palmebjörk:
– Jon Palmebjörk är stjärnan i Björklöven, Det är ”star quality” på honom. Det är Björklövens Steve Yzerman. Han brinner för Löven och är en Umeåkille. Visserligen är moderklubben Teg, men han har verkligen ett stort hjärta för Björklöven.

Strömbergs genombrottsman I Björklöven:

Rasmus Edström:
– Han är underbar att titta på. Det precis som att Skellefteå har en fabrik där man skiter ut backar som är bra på skridskorna, bra passningsspelare och bra på att följa med upp I anfallen. Lite tuffare och lite mer aktiv så spelar han snart i SHL, minst.

Så här går det för Björklöven enligt Leif Strömberg:
– Björklöven bör vara och kommer också att vara topp två i serien. Jag ser möjligtvis Leksand som starkare. Det är några klubbar som bör vara med och slåss om en av dom två första platserna, men nu pratar vi om Björklöven och inte om Västerås eller BIK Karlskoga.

Kuriosa
Björklöven vann sitt hittills enda SM-guld 1987. I finalen slog man Färjestad, tränade av Conny Evensson, med 3-1 i matcher. Tränare för Björklöven var för övrigt Hans ”Virus” Lindberg. I den fjärde matchen vann Umelaget med 6-1, men matchen var jämnar än vad siffrorna visar. Det var Peter Sundström som svarade för viktiga och avgörande 3-1 målet i andra perioden. Efter det var det uppvisning från Björklövens sida.

BJÖRKLÖVEN SÄSONGEN 2015/16

Kevin Lindskoug.

MÅLVAKTER
35) Andreas Ollikainen
47) Kevin Lindskoug

BACKAR
4) Jonas Emmerdahl
8) Kalle Ekelund
16) Lucas Ekeståhl Jonsson
24) Mike Banwell
32) Rasmus Edström
57) Stefan Andersson
86) Tommy Wargh

FORWARDS
6) Kim Karlsson
10) Jesper Thörnberg
15) Pär Edblom
19) William Quist
21) Fredrik Hetta
22) Nicklas Johansson
26) Victor Ekeståhl Jonsson
28) Lucas Sandström
34) Jon Palmebjörk
54) Felix Maegaard Scheel
62) Mats Lavander
66) Gustav Grundström
74) Stefan Öhman ”C”
90) Alex Hutchings

COACH
Tommy Jonsson

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten