Ryan Whitney
SHL

Modo värvar tidigare stjärnbacken

ANNONS

Att Ryan Whitney var på väg till SHL kunde ni läsa om tidigare i veckan. Idag blev det offentliggjort att han kommer spela för Modo.
– Whitneys meriter talar för sig själva och han kommer att bli väldigt nyttig för oss med tanke på storlek, spelskicklighet och erfarenhet, säger Modos general manager Per Svartvadet i ett pressmeddelande.

Tidigare stjärnbacken Ryan Whitney är klar för spel i Modo. Det offentliggjorde klubbens general manager på klubbens årsmöte på onsdagskvällen.
– En back av den här kalibern är vi glada över att kunna knyta till oss i Modo Hockey, han kommer att komplettera den befintliga backsidan mycket bra och det känns skönt att laget nu börjar att sätta sig trots att vi hela tiden fortsätter att se över truppen, säger Svartvadet i ett pressmeddelande.

Den 32-årige backen sköt sina 59 poäng på 81 matcher för Pittsburgh under sin andra NHL-säsong. Amerikanen hade tre bra säsonger i klubben innan han trejdades till Anaheim och senare hamnade i Edmonton och Florida, där NHL-karriären fick ett slut och han tillbringade större delen av säsongen i AHL.
Mellan säsongerna 05/06 och 10/11 var det bara 19 backar som gjorde fler poäng i NHL än Whitney.

– Whitneys meriter talar för sig själva och han kommer att bli väldigt nyttig för oss med tanke på storlek, spelskicklighet och erfarenhet. Whitneys spelstil med stort hjärta och bra karaktär är någonting vi även värdesätter högt, säger Svartvadet vidare.

Ifjol spelade han för KHL-nykomlingen Sotji och levererade sex mål och 19 assist på 42 matcher sedan han kommit in till klubben ungefär en och en halv månad in på säsongen.

Nu blir han en av flera tunga nyförvärv som Modo gjort under våren och sommaren där man tidigare värvat Noah Welch, Shaun Heshka, Byron Ritchie , Kyle Wilson och Bill Thomas och tycks göra en stark satsning för att undvika att upprepa fjolårets debacle.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL