Sök
SHL

Brynäs-sportchefen: ”Med hans inträde tror jag att vi kan bli ännu bättre”

”Bara” två nyförvärv klara – och en storstjärna som har lämnat klubben. Många ställer sig frågan vad som händer i Brynäs, men sportchefen Stefan Bengtzén manar fansen till lugn.
– För mig är det inte det viktigaste att det ska gå fort, säger Bengtzén till hockeysverige.se.

Den gångna säsongen blev rörig med Brynäsögon sett. Efter att ha tampats i bottenskiktet av SHL fick tränartrion Tommy Jonsson, Ove Molin och Andreas Dackell lämna laget i januari till förmån för Thomas ”Bulan” Berglund och Petter Nilsson. Laget slutade till sist tia i grundserien, den sämsta placeringen på åtta år, och fick spela play in mot Färjestad – där det blev vinst med 2–1 i matcher. Sedan åkte Brynäs ut i fyra raka i kvartsfinalserien mot Skellefteå.

Nu pågår arbetet med att bygga ett lag som ska kunna undvika samma turbulens nästa säsong. Backen Jonathan Pudas har hämtats in från Karlskrona och för en knapp vecka sedan blev den nyblivne SM-guldmedaljören Nick Johnson klar för klubben. Men utöver de två nämnda nyförvärven har det varit tyst från Brynäshåll. Sportchefen Stefan Bengtzén vill dock lyfta fram andra spelare som, i alla fall nästan, kan ses som nya.
– Jag försöker förklara för folk att vi har tre egna ”nyförvärv” och det är ju våra ryggradsspelare Jesper Ollas, Jörgen Sundqvist och Sebastian Enterfeldt. Dom där tre spelarna spelade ju inte ens halva säsongen hos oss, i Ollas fall var det två matcher, och dom är ju i full gång och ska in i laget till kommande säsong som så kallade nyförvärv som är viktiga. Utöver dom har vi även Sondre Olden som också är lite så, så då har vi en sån situation med spelare som jag tycker att vi nästan ska se som nyförvärv, säger Stefan Bengtzén till hockeysverige.se.

Samtidigt har klubben plockat upp den 18-årige målvakten Felix Sandström till a-truppen.
– Felix är ju en framtidsmålvakt som vi tror otroligt mycket på och som har skrivit på kontrakt. Han är född -97 och spås ju en fin karriär men det viktiga är att vi med tålamod kan ge honom en bra position i vårt lag, säger Stefan Bengtzén.

”VI VILLE HA KVAR BILL”

Åt andra hållet har Brynäs bland annat tappat storstjärnan Bill Sweatt till Luleå. Under den gångna säsongen sköt amerikanen 41 poäng (19+22) på 54 grundseriematcher – vilket gjorde honom till klubbens näst bäste poängplockare. Bengtzén menar att det var en fråga om pengar.
– Till syvende och sist måste det ha blivit en ekonomisk fråga. Vi visade ändå att vi ville ha kvar Bill och Bill ville vara kvar också. Men vi orkade inte med det, så enkelt var det och så är det ibland. Det är inget att hymla om att det kan styra i vissa fall, det köper jag för så fungerar branschen. Det gråter jag inte ut över utan Bill har vi haft mycket nytta av och jag önskar honom lycka till.

Stefan Bengtzén förstår samtidigt fansens protester efter spelarförlusten.
– Det blir alltid så med fans och det är klart att dom tycker det, det ska dom göra och jag gillar det. Men det kommer ju ske fler år att folk försvinner och att de kommer och går lite, så funkar branschen och det måste man ha klart för sig. Sen är det skönt med hängivna fans, det vore värre om ingen tyckte något.

Bill Sweatt

Bill Sweatt. Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

Är det ett tungt slag att tappa en sådan spelare som Bill Sweatt till ett annat SHL-lag när det bara handlar om pengar?
– Så ser jag det absolut inte. Det är bara en spelare och en spelare är aldrig så stark, då ser man fel på det. Då gäller det att hitta nya lösningar och jag hittade ganska raskt en lösning när vi fick in Nick. Då ser jag till och med att han har gjort så att den linan (med Anton Rödin och Greg Scott, reds. anm) kan skapa ännu mer poäng till nästa år, det är min målsättning. Med hans inträde tror jag att vi kan bli ännu bättre.

Samtidigt vill Stefan Bengtzén inte jämföra de två nordamerikanerna på andra sätt än att Nick Johnson lär ta Bill Sweatts plats i förstakedjan.
– Jag tycker inte att vi ska likställa dom, det är två helt olika spelartyper, men jag tror att Nick kommer att komplettera Anton och Greg i vår förstakedja på ett mycket bra sätt. Planen är att han ska vara där.

SÖKES: OFFENSIV BACK OCH TOPPCENTER

Trots spelarförlusten, och trots att Brynäs inte har fått in fler spelare, menar sportchefen att Brynäs fortfarande har en stark attraktionskraft på marknaden.
– Jag tycker ändå att jag har fått det svaret hos många, med anrikheten och det här som Brynäs ändå har att det är en välskött förening på alla sätt och vis, och man har ju ett ganska färskt SM-guld 2012. Så jag vill nog hävda att det sitter kvar som ett starkt marknadsvärde och något som många spelare vill till bara för att det är Brynäs och att det finns en anrikhet, säger Stefan Bengtzén.

Och även om det har varit ett lugnt agerande hittills kan Brynäsfansen i alla fall räkna med att få stifta bekantskap med ytterligare ett par nya ansikten framöver.
– Vi har sex backar under kontrakt och letar och jobbar hårt just nu för att få ett avslut med en offensiv back. Sen söker vi en centerforward till det främre ledet också. Det är det vi ska fylla på med.

Platsen för en åttonde back håller Stefan Bengtzén öppen. Det kan bli ett nyförvärv även där, eller så hämtas en spelare från juniorverksamheten.
– Det beror lite på hur utfallet blir av tillskotten vi tar in. Det styrs av ekonomin och har lite med det att göra, så är det. Men vi känner oss ganska trygga och vi hade uppe en del spelare förra året. Lucas Carlsson är ett namn som har varit uppe och som har varit prisad som bäste svenske back i U18-VM, han var inne och spelade lite och gjorde inte bort sig så han finns ju med som ett alternativt namn.

När räknar ni med att ha allt klart inför nästa säsong?
– Det där är en hypotetisk fråga, för mig är det inte det viktigaste att det ska gå fort. Speciellt när vi inte gör så många förvärv så ska de vara väldigt väl underarbetade, vilket jag tycker mig ha gjort i både Pudas och Nicks fall. Så det är lika viktigt med de andra två som kommer, att det för vårt lags framfart är rätt pjäser och att det inte ska gå för fort. Jag förstår alla som undrar men jag försöker lugna folk, det är ändå det som är det primära. Men det är svårt att svara på, det kan ske inom en vecka och det kan ta tre veckor, säger Stefan Bengtzén till hockeysverige.se.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten