Nyheter
Sveriges bästa 97:or – Spring edition

Först ska jag väl påpeka att fiaskot i U18-VM där Sverige placerade sig på en 8:e plats inte påverkar listan nämnvärt. Jag skrev min lista innan U18-VM men hoppades få revidera den en aning efter ett stark och imponerade turnering av någon eller några spelare. Så blev ju dock inte fallet. 

Trots fiaskot i Schweiz så har det varit en minst sagt spännande vår där många spelare har tagit stora kliv i sin utveckling och visat att de klarar av att prestera på SHL-nivå även om poängen kanske har uteblivit. Det som var absolut roligast att se är att ett par av spelarna klivit in helt respektlöst och utan några nerver alls, vilket tyder på starkt psyke och en stark tro på sig själv – ett måste om man vill lyckas.

Samtidigt finns där en för mig viktig aspekt när man talar om utvecklingen för spelare i den här åldern. Det är spelare som fått prova på spel i SHL skyndar långsamt. Sjävklart ska de få chansen att spela SHL men det är även viktigt att de får fortsätta träna.
Ett par av spelarna har hamnat i limbo mellan seniorhockey och juniorhockey, det vill säga att de tillhört a-laget men inte spelat matcher eller bara spelat extremt lite minuter.
För spelare i den här åldern är kontinuerlig träning under säsongen otroligt viktig. Att sitta och åka på mat och film-resor till en bortamatch i SHL samtidigt som dina konkurrenter runt i Sverige tränar stenhårt under veckan för att sedan gnugga 15-20 minuter per match två-tre gånger per helg gör att man tappar.

Som vanligt utgår rankingen delvis ifrån hur spelarna presterat under våren och delvis på hur jag själv ser på hockey och vad jag själv värderar som goda egenskaper hos en ishockeyspelare. Samtidigt kan en kombination av egenskaper fungera i bättre för en spelare och sämre för någon annan – därför rankas spelare med tillsynes samma egenskaper på olika sätt.

Här är i alla fall Sveriges bästa 97:or! 

20. Alexander Anderberg, B, Örebro (19)
19.
Linus Ölund, F, Brynäs (20)
18. Jesper Wiberg, F, Timrå (Ny)
17. William Pethrus, B, Mora (11)
16. Jonathan Léman, B, Modo (Ny)
15. Marcus Hardegård, B, Timrå (Ny)
14. Sebastian Ohlsson, F, Skellefteå (17)
13. Jesper Lindgren, B, Modo (8)
12. Lucas Carlsson, B, Brynäs (12)
11. Oliver Kylington, B, Färjestad (1)

10. Filip Ahl, F, HV71 (7)
Kommentar: HV:s bästa spelare under säsongen som fått en del speltid i SHL under våren och gjort det bra. Dock har han hamnat i limbo mellan senior- och juniorhockey vilket gjort att spelet blivit lite lidande under våren. Stor och kraftfull i sitt spel vilket gör att han är bra på att täcka puck. Överraskande bra händer och skridskoåkning vilket inte brukar vara vanligt hos större spelare.

9. Jonathan Davidsson, F, Djurgården (7)
Kommentar: Har ingått i J20:s bästa kedja men Vejdemo och Bernhardt men har inte glidit på någon räkmacka utan har själv bidragit väldigt mycket till succén. Väldigt farlig i en mot en-lägen tack vare sin otroligt fina skridskoåkning. Ser spelet på ett väldigt bra sätt och har en vass klubbteknik som gör honom till ett hot så fort han kommer in i anfallszon. Krönte en fin säsong med J20-guld för Djurgården.

8. John Dahlström, F, Frölunda (14)
Kommentar: Har fått ett genombrott under våren. Hösten förstördes av skador men nu när han fått vara skadefri har han fått visa prova på sina kvalitéer. Kan enkelt beskrivas som en målskytt ut i fingerspetsarna och kan få iväg skott trots hård press från motståndarna. Kan han bli lite mer explosiv kan han bli otroligt giftig.

7. Jonathan Dahlén, F, Timrå (15)
Kommentar: Dahléns säsong får betraktas som en succé. Flyttade från HV till Timrå och fick en rejäl skjuts i utvecklingen. Har varit en av J20 mer framträdande spelare för att sedan ansluta till J18 för att tillslut spela hem ett brons till Timrå. Har ett otroligt klipp i skottet och en näsa för mål vilket hans 25 mål i J20 är ett bevis på. Har också en funktionell teknik och ett okej spelsinne.

6. Jens Lööke, F, Brynäs (2)
Kommentar: En fantastiskt höst avlöstes av en tung vår där han hamnade i den limbo som jag beskrev tidigare. Gjorde dock ett stort avtryck i JVM med tre mål trots lite speltid. Återfick lite självförtroende i JSM och ledde Brynäs till guld. Har ett bra driv och tvekar inte kliva in i fysiska situationer. Har ett bra skott och en bra defensiv trots sin position.

5. Carl Grundström, F, Modo (4)
Kommentar: Många Modo-supportrar såg Grundström som en av de bättre spelarna när det gick tungt i SHL. Det säger en del om hans kvalitéer och attityd. Tung och stark forward som gärna driver på mål vilket är ovanligt för svenska juniorer. Fysisk i sin spelstil men har samtidigt en näsa för mål. Fått chansen i SHL under hösten och har gjort det bra. Har visat i SuperElit att han kan leverera med 15 poäng på 13 matcher.

4. Gabriel Carlsson, B, Linköping (10)
Kommentar: En för många kanske okänd back som inte får de största rubriker på grund av sin defensiva inriktning. Fick debutera i SHL i slutet av februari och lyckades hålla sig kvar säsongen ut, inklusive i slutspelet. Carlsson är lång(193cm) och har en otroligt räckvidd. Därtill är han positionsstark och bekväm med pucken. Intressanta färdigheter att bygga vidare på.

3. Jacob Larsson, B, Frölunda (8)
Kommentar: Debuterade i SHL under hösten men spelade mer kontinuerligt under våren. Vuxit till kullens bästa back och gjort det framför allt genom moget spel, stark puckkontroll och förståelse för när han ska satsa offensivt eller säkra defensivt. Har väldigt bra rörlighet på isen trots sina 188 cm och kan snabbt vända från försvar till anfall genom en hög spelskicklighet. Väldigt lovande och tippas gå högt i draften i sommar.

2. Rasmus Asplund, F, Färjestad (3)
Kommentar: Uttagen i bruttotruppen till JVM men fick lämna som siste man. Reste sig från besvikelsen och gjorde en stark vår i SHL och i J20-slutspelet. Har ett otroligt spelsinne, är en av J20 bästa tekare och har numera även ett vasst skott. Har enorm potential och kan leda spelet i powerplay såväl som styra i boxplay. Poängmässigt finns det spelare som gjort det bättre i t.ex. SHL men sett till spelet över hela banan är han den bästa i kullen.

1. Joel Eriksson Ek, F, Färjestad (6)
Kommentar: Eriksson-Ek är 97-kullens stora genombrotts namn den här säsongen. Har varit ordinarie i Färjestad sedan slutet på november men det var framför allt under våren som han började göra rejäla avtryck i SHL. Var även en J20:s bästa spelare under säsongen och var nära att slå blivande mästarna Djurgården i slutspelet. Stor, kraftfull med väldigt bra spelförståelse. Innehar dessutom ett riktigt bra skott vilket gör honom väldigt giftig oavsett var han befinner sig i offensiv zon.

 

Målvakter:
3. 
Robin Christoffersson, Leksand
Kommentar: Har haft en väldigt fin vår där han var en av J18:s absolut bästa målvakter. Klev sedan även fram i J18-slutspelet där han såg till att föra Leksand till final mot Brynäs. Fokuserad, snabb och smidig och verkar relativt obemärkt av press och stundens allvar.

2. Victor Öjdal, Timrå
Kommentar: Det var inget lätt vår för Timrås J18 med konkurshot och sjukdomar. Därför är det än mer imponerande hur Öjdal kunde kliva fram i slutet av säsongen. Imponerade med 1,46 i insläppta mål under åtta matcher och var slutspelets bästa målvakt. Reaktionssnabb, följsam i sitt rörelsemönster och läser spelet väldigt bra.

1. Felix Sandström, Brynäs
Kommentar: Kliver du in i ett av SHL:s bottenlag som U18-spelare och registrerar imponerande 96,3 i räddningsprocent och 1,09 i målsnitt så får man ses som en stor målvaktstalang. Kullens bästa målvakt som innehar alla färdigheter som krävs för att bli riktigt bra. Tävlingsinriktad, följsam, reaktionssnabb och bra spelförståelse. Den enda som kanske åker ifrån U18-VM med godkänt.

Spring edition:
Sveriges bästa 99:or – Spring edition
Sveriges bästa 98:or – Spring edition

Höstens listor:
Sveriges bästa 99:or – Hösten 2014
Sveriges bästa 98:or – Hösten 2014
Sveriges bästa 97:or – Hösten 2014
Sveriges bästa 96:or – Hösten 2014
Sveriges bästa 95:or – Hösten 2014

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten