Nyheter
Sveriges bästa 98:or – Spring edition

Låt oss då spana in vårens 98-lista där det skett ett par intressanta förändringar. Som jag skrev i höstas är det extra kul att följa spelarna under andra halvan av säsongen då matcherna tuffas till i J18 och till viss del även i J20 – även om den är tuff redan från start. 

I J18 Allsvenskan Södra visade de allra sydligaste lagen att Stockholmsklubbarna har lite att jobba på. AIK och Djurgården tog sig visserligen till slutspel med de tre andra klubbarna från region öst kom sist och var aldrig nära att ta sig vidare – ej hållbart.
Lagen från den norra serien var de dock de lagen som sedan skulle ta och dominera i slutspelet där Brynäs, Timrå och Leksand tog guld, silver och brons.

Som vanligt utgår rankingen delvis ifrån hur spelarna presterat under våren och delvis på hur jag själv ser på hockey och vad jag själv värderar som goda egenskaper hos en ishockeyspelare. Samtidigt kan en kombination av egenskaper fungera i bättre för en spelare och sämre för någon annan – därför rankas spelare med tillsynes samma egenskaper på olika sätt.

Sett till spelarna finns det en rad spännande namn som tagit stora kliv under säsongen och under våren. Spelare har lagt på sig lite mer muskler, vuxit i sin kropp lite mer samtidigt som koordinationen och kroppen börjat sammarbeta allt mer.

Men trots talangen och utvecklingen hos många utav spelarna har 98-landslaget fortsatt svårt att lyckas internationellt. Jag skrev i höstas att laget såg ut att ha anammat det svenska mantrat men så verkar inte vara fallet riktigt än.
Det som är konstigt är att spelare som ofta är dominant i sina J18-lag, och i vissa fall även i sina J20-lag, kommer till landslaget och lyckas inte prestera på samma nivå. Det väcker frågor – främst kring lagledningen och hur de arbetar.

Men vi kommer säkerligen få chans att återkomma till just det lite senare. Här kommer Sverige bästa 98:or – Spring edition. 

20. Marcus Davidsson, F, Djurgården (Ny)
19. Sebastian Keijser, F, Timrå (Ny)
18. Lias Andersson, F, HV71 (13)
17. Linus Nässén, B, Luleå (15)
16. Simon Krekula, F, Skellefteå (17)
15. Oliver Olsson, F, Malmö (Ny)
14. Tim Söderlund, F, Luleå (7)
10. Linus Weissbach, F, Frölunda (9
12. Rasmus Hedin, F, Leksand (Ny)
11. Linus Högberg, B, Växjö (12)

10. Oskar Steen, F, Färjestad (14)
Kommentar:  Har fått kliva in och ta ett stort ansvar under våren när Asplund och Eriksson-Ek varit i a-laget och har gjort det bra. Inte så stor till växten men lever på ett bra spelsinne och positionssäkerhet. Gjorde ett bra slutspel med fyra poäng på sex matcher även om Färjestad till slut fick se sig utslagna av blivande mästarna.

9. Jesper Boqvist, F, Brynäs (4)
Kommentar: Har tillsammans med en spelare vi återkommer till varit J18:s bästa spelare under säsongen. En stark höst följdes av en stark vår. Dock fick han åta sig en annan roll så fort de äldre spelare togs ner från J20 vilket hämmade honom. Härligt spelsinne, känsliga handleder och har fått mer tryck i sin skridskoåkning.

8. William Fällström, F, Djurgården (6)
Kommentar: Efter trög höst skrev jag ”Kan han träna på bra under vintern kan våren bli den omvända.” och just det verkar han ha gjort. Växlade han upp ju längre säsongen led. Spelade en viktig roll i slutspelet och bidrog med fyra poäng på sju matcher vilket är mer än godkänt. Är allround och bra på det mesta utan att stå ut i något. Jobbade hårdare under våren än under hösten.

7. Linus Lindström, F, Skellefteå (10)
Kommentar: Lindströms vårsäsong påminde väldigt mycket om den höstsäsong han hade. Började vårsäsongen starkt men blev skadad alldeles i slutet och missade bl.a. slutspelet. Stabil och positions-säker tvåvägs-center som läser spelet väldigt bra. Fick överraskande en biljett till U18-VM som enda underåriga i Sveriges trupp.

6. Adam Thilander, B, Skellefteå (12)
Kommentar: Hade en lite tuffare höst än andra på listan. Kom dock igen stark under våren och avslutade med ett imponerande slutspel där han var nära att göra lika poäng(12) som under hela höstsäsongen(15). Är stor, stark och har ett tungt skott. Förvånande bra händer med tanke på storleken och ett vasst spelsinne.

5. Jacob Moverare, B, HV71 (4)
Kommentar: Moverare gör inte så mycket väsen av sig från sin backposition med sin mer defensiva inriktning. Har dock fortsatt utvecklats även han likt många andra mattats under våren. Spelar väldigt säkert och med en bra puckkontroll. Positionsstark och jobbar väldigt bra inifrån och ut mot sargen.

4. Jesper Bratt, F, AIK (3)
Kommentar: Likt sin lagkamrat som vi får läge att återkomma till hade Jesper en lysande höst men mattades en aning mot våren. Han har fortfarande presterat på yppersta toppen av kullen och fick även debutera i a-laget som bevis på det. Vindsnabb på skridskorna med ett vasst avslut. Har utvecklat ett bredare spel under året vilket gett honom ytterligare en dimension.

3. Alexander Andersson, B, Växjö (1)
Kommentar: Hade en fantastiskt höst och har fortsatt starkt under våren även han mattats en aning. Drivande i Växjös offensiva spel med mycket speltid i PP. Modern smart back med bra rörlighet och puckkontroll. Skicklig med klubban och i spelet där han är bra på att variera enkelt och svårt spel.

2. Alexander Nylander, F, AIK (2)
Kommentar: Hade en briljant höst och en stark vår. Fick debutera i seniorsammanhang och lyckades göra både mål och assist för AIK i kvalserien. Inte helt oväntat påminner Alex väldigt mycket sin äldre bror i spelsättet och han innehar även samma skillset som främst bygger på stark skridskoåkning, förmåga att läsa av spelet och se öppningar samt en otrolig klubbteknik.

1. Elias Pettersson, F, Timrå (Ny)
Kommentar: Utvecklades sent och har stått för årets stora genombrott. En av de mest sevärda juniorspelarna i såväl J18 som J20. Har ett fantastiskt spelsinne som tillsammans med hans spelförståelse och kusliga förmåga att läsa av motståndare gör honom livsfarliga så fort han kommer in i anfallszon. Lägg där till ett bra skott och en fantastiskt klubbteknik och du har en otroligt giftig spelare.

 

Målvakter
3. Tim Hultstrand, Malmö(Ny)
Kommentar: Har varit bra under hela säsongen med en stark höst men lyckades följa upp det med en lika stark vår. En stor anledningen till att Malmö lyckades ta sig vidare till slutspel där det tyvärr tog slut allt för tidigt. 1.88 insläppta mål i snitt och 92, 6 i räddningsprocent skvallrar om Hultstrands kvalité.

2. Filip Larsson, Djurgården(Ny)
Kommentar: Hade en någorlunda trög start sedan flytten från Boo men har sakta vuxit under säsongen. Var tidigt en bra puckmotare men har lyckats utveckla sitt spel till att bli mer aktiv i sitt spel runt målet. Har haft en bra vår i Allsvenskan Södra och imponerade i slutspelet med 92,74 i räddningsprocent.

1. Filip Gustafsson, Luleå(1)
Kommentar: Har länge var ohotad etta i landslaget och ses som Luleå nästa stora målvaktstalang. Har en stor kroppsram att arbeta vilket gör honom mer svårforcerad. Har fått chansen i J20 under våren och gjort det okej med tanke på sin ålder. Lite fler matcher i J18 hade kanske varit bättre för utveckligen.

Spring edition:
Sveriges bästa 99:or – Spring edition

Höstens listor:
Sveriges bästa 99:or – Hösten 2014
Sveriges bästa 98:or – Hösten 2014
Sveriges bästa 97:or – Hösten 2014
Sveriges bästa 96:or – Hösten 2014
Sveriges bästa 95:or – Hösten 2014

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten