Sök
Nyheter

”Har en bra möjlighet att ta plats i Rangers”

Efter en hel säsong av AHL-spel hoppas Oscar Lindberg nu på att han inte behöver återvända dit. Nu siktar han på att ta en ordinarie tröja i nästa års New York Rangers, som ska försöka överträffa årets Stanley Cup-final.
– Nu har jag gjort en hel säsong där borta, och vet vad som händer, säger Lindberg till hockeysverige.se.

Efter en succésäsong i Skellefteå, som slutade med SM-guld, VM-guld och Stefan Liv Memorial Trophy var Oscar Lindberg redo att försöka knipa en plats i New York Rangers när förra säsongen inleddes.

Men det blev inget spel i NHL den gångna säsongen. I stället fick Lindberg spendera året i AHL och Hartford Wolf Pack, trots att rapporterna från Nordamerika pekade på att han skulle få chansen att inleda säsongen i NHL.
– Det gick ju riktigt bra på rookielägret tycker jag. Då kände jag mig i kanonform och jag gjorde verkligen bra ifrån sig. Men sen är det ju en training-camp också, och där gick det halvtrögt.
– Jag tycker ändå att det gick bättre och bättre efter den tröga inledningen, men det räckte inte för att ta en plats.

Vilka signaler fick du från Rangers, där och då?
– Under rookielägret fick jag höra att de var nöjda, men på campen säger de inte så mycket. Där är det bara att köra på, egentligen.

Vad tror du det var som gjorde att du inte fick chansen i Rangers direkt?
– Jag var för ojämn. Som jag sa, det gick riktigt bra till att börja med, men när jag var för dålig var jag alldeles för dålig. Det håller inte.

Trots att Rangers hade en del jobbiga skador under NHL-säsongen fick Oscar Lindberg inte chansen att debutera i NHL. Men i slutspelet var det nära.
– Ja, det blev en del skador där. Och framför allt var det väl en del småskador på spelare som var osäkra på om de skulle kunna spela. Men jag visste att det skulle krävas mycket för att någon inte skulle kunna vara med också. Man kastar inte gärna in handduken under slutspelet.

Men under serien mot Montréal fanns du med i laget.
– Ja, det var riktigt lärorikt att få följa Rangers i slutspelet, och få vara med och kolla hur det var. Så jag var ju med och tränade i serien mot Montréal, och det var bra så man fick lite kött på benen.
– Jag var med ifall något skulle hända, men jag fick ändå veta ganska tidigt att jag inte skulle få spela något. Men jag är ändå nöjd att jag fick vara med runt laget då.

Det blev 18 mål, och totalt 44 poäng, för Oscar Lindberg på sina 75 matcher. Ett facit han inte är helt nöjd med.
– Som helhet var det väl helt okej ändå, men inte mer. Jag är lite besviken så här i efterhand. Jag ville egentligen spela i NHL, men nu blev det som det blev.
– Men jag känner ändå att det var väldigt lärorikt att få spela en säsong i AHL också.

1

Foto: Theahl.com

Tror du att du har utvecklats mer som spelare nu, med ditt förtroende i NHL, jämfört med att få några minuter här och där, i NHL?
– Både och. Självklart är det väldigt utvecklade att, som du säger, få mycket förtroende i AHL, och spela 20 minuter per match. Jag fick stort förtroende i både powerplay och boxplay, och det är klart att det utvecklar mig, och ger mig självförtroende. Så det kan absolut ha varit mer nyttigt för mig att göra ett år i AHL.

 

Man får ju höra en del skräckhistorier om livet som AHL-spelare. Berätta din bild av det.
– Jag har faktiskt ingenting att klaga på. Det var någon lång bussresa kanske, men annars hade vi som mest tre timmar i buss tror jag.
– Och vi hade en fin rink, där boendet låg precis intill. Och framför allt var det väldigt bra killar i laget, som jag har trivts med sen dag ett.

Fanns det som alternativ att åka hem och slutföra säsongen i Skellefteå?
– Nej, jag tänkte faktiskt aldrig ens tanken. Jag trivdes väldigt bra där borta och, som jag sa, i laget.

Hörde Skellefteå av sig till dig någon gång under säsongen?
– Nej, inte det heller.

Till nästa säsong har Rangers tappat spelare som Benoit Poulliot och Brad Richards. Hur ser du på dina chanser att ta en plats i laget?
– Ja, de har ju tappat någon forward och ett par centrar, så det är klart att jag har goda chanser att lyckas slå mig in och ta en plats nästa säsong.
– Dessutom har jag ju gjort en säsong här borta, så nu kommer jag komma ännu bättre förberedd. Nu vet jag vad som väntar.

Har du hört något från Rangers under sommaren, hur de ser på kommande säsong?
– Nja, jag har väl pratat en del med Anders Hedberg, som hört lite från dom. Men de vill mest att jag ska koncentrera mig på min träning, och låter mig köra på med det schema jag fått av dom.

BB130506JM060

Foto: Bildbyrån

Ja, hur ser sommaren ut för dig nu?
– Jag har som sagt fått ett program av Rangers som jag ska följa, och vi är ett helt gäng här hemma i Sverige som försöker hålla igång tillsammans nu under sommaren. Sen är väl tanken att jag åker tillbaka till USA i slutet av augusti och tränar någon vecka där, innan träningslägret drar igång.

Oscar Lindberg har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt med Rangers, men en framtida kontraktsförhandling är ingenting han tänker på just nu.
– Jag har inte haft någon kontakt med Rangers om just det, så jag vet inte riktigt hur de tänker. Men jag ser det som att det är upp till mig att visa att jag förtjänar ett kontrakt. Nu är det upp till mig att visa hur det kontraktet ska se ut.
– Men det är ingenting jag tänker på, utan det känns rätt långt bort att börja prata om det faktiskt.

Till sist, Oscar, vad tror du om ditt Skellefteå nästa säsong?
– Dom har ju tappat en hel del spelare, så det är klart att det ser lite oroväckande ut. Men ärligt talat är jag inte speciellt orolig för Skellefteå. Jag tror dom kommer lösa det på ett bra sätt.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten