SHL

”Hade jag varit ryss hade jag fått KHL-kontrakt”

I Sverige har genombrottet låtit vänta på sig. Men när Nils Bäckström tog klivet till Ryssland för spel i farmarligan VHL blev han utsedd till hela ligans bästa back. Nu har jakten på en ny klubb inletts för stockholmaren.
– Jag misstänker att jag skriver på ett kontrakt i slutet av juli i alla fall, säger han till hockeysverige.se.

Nils Bäckström är knappast en av svensk hockeys mest kända spelare. Med 54 SHL-matcher och fem poäng på meritlistan har genombrottet inte riktigt kommit för den nyblivne 28-åringen. Inför årets säsong tog han därför steget över till det som många nog skulle kalla för ishockeyns bakgård, nämligen den ryska farmarligan VHL och spel i Rubin Tiumen.

Och det var ett omtumlande förstaår i Ryssland för den tidigare Timrå- och AIK-spelaren.
– Det var en omställning, helt klart, både hockeymässigt och kulturellt. Men när man väl kom in i det kände jag att det flöt på helt okej, säger han när hockeysverige.se når honom.

Men enligt VHL-juryn flöt det på mer än helt okej. Under juni månad fick han beskedet att han utsetts till hela ligans bästa back den gångna säsongen, efter att ha stått för 16 poäng på 42 matcher.
– Ja, jag vet inte riktigt vad som hände där, haha. Jag fick höra att jag var nominerad, och sen hade jag helt plötsligt vunnit priset. Så jag skulle få ta emot det på någon gala de hade där, men jag var i USA då så det kändes inte riktigt aktuellt att flyga över bara för att ta emot priset, haha.
– Men det är klart att det var väldigt kul att få ett sånt pris. Det hade man inte direkt förväntat sig när man åkte hit.

Vad hade du för förväntningar på livet som hockeyspelare i VHL?
– Jag tror att det som var bra för mig var att jag inte hade några förväntningar. Det var bra, och jag trivdes helt okej både med laget och i staden. Det är klart det är annorlunda med långa bortaresor och såna saker, men köper man allt sånt så är det okej. Då funkar det bra. Men hade man förväntat sig något lyxliv hade man förmodligen blivit besviken.

Kan du berätta lite om ligan. Hur bra klass håller den, jämfört med HockeyAllsvenskan exempelvis?
– Det blir ju lite svårt att jämföra, eftersom jag inte spelat i just Allsvenskan. Men av den bilden jag fått så skulle jag misstänka att topplagen i VHL nog skulle vara topplag även i Allsvenskan, eller möjligen bottenlag i SHL.
– Men sen är det ju närmare 30 lag i VHL, så det är ju jävligt mycket upp och ned. De sämsta lagen håller på sin höjd bara Division 1-klass i Sverige, skulle jag tro.

Skulle du beskriva VHL som en farmarliga till KHL, eller mer som en andradivision?
– Det finns ett farmarsystem mellan vissa klubbar. Det är främst eftersom det både i VHL och KHL finns en juniorkvot och en utlänningskvot, så man kan behöva skicka spelare upp och ned rätt mycket.  Det är framför allt många unga spelare som flyttas upp och ned mellan KHL och VHL.
– Vi körde däremot på med vårt eget race. Officiellt tror jag vi hade ett samarbete med Vladivostok, men vi plockade in vem vi ville till laget. Så vi hade många som spelat i KHL tidigare i karriären, och under förra säsongen. Så om jag ska vara helt ärlig låg vi nog på KHL-klass rent lönemässigt.
– Men det är väldigt olika beroende på vilken klubb du kommer till. I vissa lag spelar det nästan bara juniorer.

”DET ÄR LITE VILDA VÄSTERN HÄR”

Men hur kom det sig egentligen att Nils Bäckström flyttade till en liga många svenskar säkert inte ens hört talas om? Efter att inte ha fått förlängt av AIK gick det helt enkelt rätt segt i jakten på en ny klubb.
– Jag tyckte det gick ganska bra i AIK, när jag bytte klubb från Timrå. Så jag hade väl både trott och hoppats på att få ett nytt kontraktsförslag hos dom. Men de valde att gå vidare med andra, och då var det rätt dött på andra håll för mig.
– Då hörde Tiumen av sig och erbjöd mig att vara med på deras träningsläger i Finland. Det var lite som en tryout, men framför allt var det en chans för mig att se hur organisationen och allt sånt funkade. Och där gick det bra, så de förklarade att de ville ha mig.
– Så jag åkte hem och kollade runt i någon vecka eller så, men det var rätt svårt för mig att få konkreta anbud. Så jag tog en liten chansning och åkte över till Ryssland.

Med facit i hand, skulle du rekommendera andra svenskar att spela i VHL, om de fick chansen?
– Jag tror att som svensk är det rätt petigt med det där. Det beror helt på vilket lag det gäller. Jag har hört av flera agenter att det är många klubbar som missköter sig. Det är lite vilda västern och spelare får sparken till höger och vänster, så som det också är i KHL i viss mån.
– Men i min klubb var det jättebra. Pengarna kom in på kontot när de skulle det, och åkte vi på bortamatcher bodde vi alltid på stans bästa hotell. Det kunde förvisso också variera rätt mycket, och man kunde både få på ett femstjärnigt hotell om det fanns, och i andra fall kunde man få bo på något pissläger, haha. Men då berodde det bara på att det inte fanns något bättre.

Ni åkte ut mot Saryarka från Kazakstan i slutspelet. Det var ett rätt märkligt mål som blev avgörande där.
– Det var rätt många märkliga händelser om jag ska vara ärlig, haha. Men framför allt var det när vi fick ett mål bortdömt och de vägrade videogranska det, trots att de hade möjligheten till det. Och de ville inte ge någon förklaring till varför de inte ville kolla upp det.
– Och matchen spelades ju i Kazakstan, så man fick ju känslan att domarna hade fått påtryckningar från annat håll. Att de fått något annat som fick vågskålen att tippa över litegrand åt deras håll, om man säger så. Men man vet ju inte, vi kanske gjorde samma sak när vi spelade i Ryssland, haha.

FÅTT TRYOUTERBJUDANDEN FRÅN KHL

Nu är Nils Bäckström i en liknande situation som förra säsongen. Anbuden haglar inte över den 184 centimeter långa backen, men en klubb vill definitivt ha tillgång till honom.
– Jag pratar fortfarande med Tiumin, det gör jag. Men jag har gjort ett val att avvakta rätt länge med svar. Jag är absolut intresserad av att åka över där igen, men jag är också intresserad av att kolla in andra alternativ. Så jag håller dörren öppen. Det kan bli så att jag återvänder dit.

I och med att du var så framgångsrik i VHL, känner du att det öppnats upp en dörr till KHL nu?
– Det är svårt att säga. Så som det är nu letar jag både högt och lågt, men just från KHL har jag inte fått mer än några tryout-förfrågningar. Men hade jag varit ryss hade jag nog fått ett KHL-kontrakt. Nu får man ju bara ha ett visst antal utlänningar i laget, och då måste man nog ha landslagsmeriter eller NHL-meriter om man ska kunna få ett kontrakt som svensk.
– Men så här är det; alla våra matcher finns på nätet, så om de verkligen hade varit intresserade av mig hade de kunnat kolla där och se vilken klass jag håller. Då hade de kunnat ge mig ett kontrakt i stället för ett tryout-erbjudande.

Och ett tryout-kontrakt är inget som intresserar dig?
– Nej, jag har inte nappat på något. Jag vill inte vara med på något läger och sen skickas hem.
– Min backkollega förra säsongen hade ett tryout-kontrakt på en dryg månad med ett KHL-lag, och sen skickades han hem precis före seriestart. Då hade han tjänat 200 dollar i veckan, så han förlorade ju en månadslön också. Så han sa åt mig att aldrig ta en tryout, haha.

Men i övrigt då, finns det några konkreta anbud du överväger?
– Det har funnits några konkreta förslag, men inget som stuckit ut jättemycket. Det har inte varit något jätteintresse. Det har varit segt helt enkelt, om jag ska vara ärlig.
– Men jag var medveten om att det kunde ske, eftersom VHL inte har någon jättestatus i andra länder. Jag visste att det kunde bli svårt att ta sig in i en annan liga.
– Om det inte blir något större intresse från andra ligor så kommer jag sajna nytt i Tiumen.

”HANDLAR OM ATT HA IS I KISTAN”

BB130212JM031

Nils under tiden i AIK.

Nils Bäckström har testat på spel i både NCAA och i finska ligan. Därmed har han faktiskt bara hunnit med en säsong i SHL. En säsong som inte riktigt blev vad han hade hoppats på.
– Jag försökte ju ta chansen i Timrå för två säsonger sen, och där kände jag att det gick svinbra i vissa matcher, och urkasst i andra. Min lägstanivå var för låg, det märkte jag. Jämför man med andra spelare som spelar i Elitserien håller de en hög lägstanivå genom hela säsongen. Min nivå var för mycket upp och ned. Det gick för dåligt i Timrå.
– Sen bytte jag som sagt till AIK, och även om jag var där en väldigt kort tid kände jag att det gick väldigt bra. Jag hade ett helt annat självförtroende där. Men det räckte tydligen inte för att få ett nytt kontrakt.

Hade du varit en bättre SHL-spelare idag, med en säsong i Ryssland bakom sig?
– Det är svårt att säga. I VHL har jag ju haft en annan roll. Där har jag fått betydligt mer speltid och fått chansen att bygga ett självförtroende. Så av den anledningen kanske det skulle gått bättre i SHL idag. Nu skulle jag gå in med ett annat självförtroende.

Hur länge är du beredd att vänta på andra anbud än det från Ryssland?
– Tiumen vill ha svar ganska snart. Men de har varit jäkligt schysta och hållit en plats öppen till mig, fast de inte hade behövt. De ska sticka till ett träningsläger i Finland i början av augusti, och då vill de veta hur jag ser på framtiden.
– Personligen har jag väl inte satt upp någon tidsram. Jag har lärt mig att det kan hända vad som helst. Ett lag som söker en back kanske tappar sitt förstaalternativ, och helt plötsligt kanske mitt namn står överst på listan. Det handlar om hur mycket is i kistan du har.

Men när tror du vi får se Nils Bäckström skriva på ett kontrakt?
– Jag tror det blir i slutet av juli någon gång. Då börjar lagens träningsläger dra igång, och då tänker jag vara med. Sen vilket land eller klubb det blir, det har jag ingen aning om, skrattar han.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 05 december
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Luleå - Malmö SHL
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
19:45 Kloten - Servette National League
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 11 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Calgary Flames NHL
01:30 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Vancouver Canucks - Minnesota Wild NHL
15:30 Luleå - Brynäs SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
21:00 St Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
00:00 Florida Panthers - Seattle Kraken NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings NHL
måndag 12 december
01:00 Winnipeg Jets - Washington Capitals NHL
01:00 Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Vegas Golden Knights - Boston Bruins NHL
19:00 Västervik - Modo Hockeyallsvenskan
tisdag 13 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Dallas Stars NHL
01:00 Montreal Canadiens - Calgary Flames NHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
01:30 Ottawa Senators - Anaheim Ducks NHL
02:00 Minnesota Wild - Edmonton Oilers NHL
02:00 St Louis Blues - Nashville Predators NHL
19:00 Djurgården - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:05 Frölunda - Skellefteå Champions Hockey League

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten