Nyheter

VIDEO: Henkes ilska: ”Kan inte ens röra mig”

ANNONS

Han var både frustrerad och förbannad. Henrik Lundqvists kunde inte låta bli att ge domarna kritik efter att domarna godkänt Dwight Kings kontroversiella 3-4-reducering tidigt i den tredje perioden.
– Det där uteblivna domslutet förändrar hela matchen, säger Lundqvist efter ännu en tung övertidsförlust.

New York Rangers fick se en ny tvåmålsledning glida dem ur fingrarna i natt. Den här gången ansåg man sig inte bara ha Los Angeles Kings emot sig, även domarna beskylldes efter matchen för att ha varit emot blåskjortorna.

Den stora kontroversen uppstod tidigt i tredje perioden. Där styrde Dwight King in den oerhört viktiga 3-4-reduceringen efter att ha placerat sig i målgården efter en duell med backen Ryan McDonagh. Trots att King tycktes störa Henrik Lundqvist valde domarna att godkänna målet. Det blev det stora samtalsämnet under resten av matchen

Henrik Lundqvist protesterade vilt mot att Dan O’Halloran och Wes McCauley lät Kings besök i hans målgård passera. Efter matchen var han starkt kritisk mot domarna.
– Jag är extremt besviken över det uteblivna domslutet, säger Lundqvist till Blueshirtsunited.com.
– De måste vara konsekventa med den där regeln. I andra perioden får vi en (goaltender interferece-) utvisning utan att pucken är i närheten. Här kan jag inte ens röra mig. Det där uteblivna domslutet förändrar hela matchen, det är en helt annan match efter det. Det är frustrerande.

 

Enligt Lundqvist ska domarna ha förklarat sitt beslut med att pucken redan hade passerat honom innan King inverkade på hans förflyttning. Det är en förklaring han inte köper för fem öre.
– Jag förväntar mig inte att de ska visa ut honom, men de måste blåsa i visselpipan. Som målvakt kan jag inte alls röra mig med en sådan kille på mig. Jag köper inte deras förklaring, säger Lundqvist.

Henrik Lundqvist stoppade 39 skott och hade fördel i målvaktsmatchen mot Jonathan Quick under stora delar av nattens match. Nu tvingas han och Rangers återvända till New York med 0-2 i matcher inför måndagsnattens möte i Madison Square Garden. Målvaktsstjärnan försöker ta med sig det positiva hem.
– Det var en bra match. Vi gjorde en stark insats och var nära. Men det räckte inte den här gången heller.

 

Den här artikeln handlar om: