Sök
SHL

Mot NHL-kontrakt – men Ullmark utesluter flytt

Säsongen avslutades med ett VM-brons. Det var emellertid i SHL som Modomålvakten Linus Ullmark gjorde det stora avtrycket. Och trots att han snart kommer att skriva NHL-kontrakt med Buffalo Sabres är det i Sverige han spelar även nästa säsong.
– Jag har sajnat med Modo. Det visar för Buffalo att det inte spelar någon roll om ni sajnar mig eller inte, jag kommer ändå stanna ett år till, säger årets SHL-målvakt till hockeysverige.se.

Foto: Ronnie Rönnkvist

ARLANDA (HOCKEYSVERIGE.SE)
SHL visade upp en rad av skickliga målvakter säsongen 2013/14, men bara en av dessa kunde få priset som ligans bästa målvakt på C More och hockeysverige.se:s inofficiella hockeygala. Vinnaren blev VM-målvakten Linus Ullmark.

Hockeysverige.se reste ut till Arlanda för att få en pratstund och dela ut priset till Ullmark då han återvänt från Minsk efter VM.
– Det här priset betyder fantastiskt mycket. Priset är beviset på att säsongen varit bra. Att det sedan skulle leda till en statyett trodde jag faktiskt inte i början av säsongen, säger Linus Ullmark till hockeysverige.se.

Det är en inofficiell och inte en officiell gala, påverkar det känslan för utmärkelsen?
– Nej, eftersom att jag tycker att galan är mer officiell än inofficiell. Jag tycker att Sanny (Lindström) med flera som varit dom stora entreprenörerna för hela galan har gjort ett fantastiskt jobb. Jag tror att inom bara något år kommer att finnas en officiell hockeygala i Sverige.

Hockeysverige.se bad Linus Ullmark plocka ut sin kandidat som bästa målvakt, back och forward den gångna säsongen:

Målvakt:
– Som målvakt skulle jag säga Oscar Alsenfelt. Han var verkligen MVP (mest värdefulla spelare), så är det bara. Han har verkligen gjort sig ett namn inom hockeysverige. Oscar har varit bra hela tiden, men sedan kom han in lite på snedden i Ö-vik. Han har verkligen tagit revansch och man har alltid vetat hur bra han är. Det har man om inte annat sett tidigare med Växjö i kvalserien.

Back:
– Den är faktiskt lite svårare. Visserligen har Patrik Hersley gjort en fantastisk säsong med mycket mål och så vidare. Jag måste ändå ranka vår back Kyle Cumiskey högre. Jag tycker att han är mer fulländad och bidrar mer samtidigt som han är en större pjäs i ett lag än vad dom andra backarna har varit. Han har varit ledande hela säsongen sedan han kom in i laget.

Forward:
– Att välja forward är svårt eftersom det finns väldigt mycket bra forwards i SHL. Jimmie Ericsson bland annat. I Skellefteå sprudlar det ju för övrigt av bra forwards. Jag säger som alla andra, att Jocke Lindström är den som har varit bäst.


Foto: All Over Press

”JAG LÄR FÅ SAMTAL AV AGENTEN…”

Linus Ullmark vann SHL:s målvaktsliga säsongen 2013/14 före Oscar Alsenfelt. På 35 spelade matcher hade han en räddningsprocent på 93,14. För hans Modo var inte säsongen riktigt lika framgångsrik. Visserligen slutade laget på en fin sjundeplats i tabellen, men i Play-in-spelet åkte laget ut mot Linköping.
– Min säsong har varit som hela lagets, mycket upp och ner. Det bevisades i slutspelet där vi förlorade första matchen ganska klart med 4-0. När vi sedan i andra matchen leder med 4-0 så tappar vi det till 5-4. Det är som ett kvitto på hur hela vår säsong har varit.

Du är draftad av Buffalo Sabres i NHL, vilka signaler har du fått därifrån gällande framtiden?
– Det är någon bestämmelse mellan NHL och Internationella ishockeyförbundet att man inte får ha några kontraktsskrivningar under ett VM. Jag lär väl få ett samtal av agenten inom någon timme efter att jag skickat ett sms om att jag är tillbaka i Sverige.
– Då får jag reda på dom senaste uppdateringarna och det är ganska bråttom nu om det ska skrivas på någonting (kontraktet måste vara registrerat innan 1 juni, reds. anm.)

Kan det bli aktuellt att du redan till nästa säsong åker över till NHL för spel?
– Nej, det kan det inte bli. Jag har sajnat med Modo vilket jag då visar för Buffalo att det spelar ingen roll om ni sajnar mig eller inte jag kommer ändå stanna ett år till här i Sverige.

Buffalo Sabres är för närvarande NHL:s sämsta lag, men Linus Ullmark tror ändå att klubben kan komma att ha en ljus framtid om något eller några säsonger.
– Titta på Islanders, titta på Pittsburgh och alla dom här klubbarna. Det gäller att drafta smart, inte bara den som är bäst utan även att det är rätt spelare. Det gjorde exempelvis Pittsburgh och se var det har tagit dom.
– Samma sak med Chicago. Dom har inte haft någon dynasti innan dom fick Jonathan Toews och grabbarna.
– Med rätt spelare och rätt folk omkring hela laget tror jag att det kommer bli bra i slutändan. Kanske inte just under nästa säsong eller två säsonger framåt, men om tre säsonger tror jag att man kan vara, kanske inte en toppkandidat, ett betydligt bättre lag.

Hur väl känner du Jhonas Enroth, Buffalomålvakten, sedan tidigare?
– Jag känner honom inte så väl, tyvärr. Jag har snackat lite grann med honom när vi var över dit, lite om staden i sig och om klubben. Mer än det har det inte varit.

Du har nyss landat från några veckor i Minsk, hur har du upplevt VM-äventyret?
– Med blandade känslor. Vi var ute efter ett guld, men vi kom hem med ett brons. Vi går vinnande ur sista matchen och det är också vad man vill. Det är nästan sämre att få den här silverpengen och förlora sista matchen.
– Vi kommer hem med hedern i behåll och vi kan vara stolta över den prestation vi stått för och det resultat vi haft. Speciellt efter allt tjafs som varit om spelare som inte tackat ja. Det här resultatet visar bara på vilken bredd svenska hockey har.

Att sitta bredvid under mer eller mindre hela turneringen hur har den känslan varit?
– Det har ändå varit positivt. Det är mitt första VM och jag trodde nog aldrig att jag vid 20-årsåldern skulle sitta med i ett VM, inte ens vara med i ett landslag. Jag tar varje dag för vad det är och det är bara skitkul att få vara med, avslutar Linus Ullmark innan han plockar upp sin gigantiska hög av trunkar för avresa mot Örnsköldsvik. Till sin egen trunkhög får Ullmark dessutom lägga till Johan Franssons Tre Kronor-prydda resväska som står kvar i sin ensamhet kvarglömd utanför terminal 4 på Arlanda.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten