Pittsburgh

VIDEO: Här tar Sidney Crosbys torka slut

ANNONS

Sidney Crosbys måltorka är över samtidigt som New York Rangers egen bara växer. Efter Pittsburgh Penguins 2-0-vinst i Madison Square Garden i natt har målvakten Marc-André Fleury stoppat 57 raka skott.
– Marc-André var vår bästa spelare igen, säger coachen Dan Bylsma.

Sidney Crosbys måltorka har varit ett av de hetaste samtalsämnena i NHL senaste tiden. Inte bara för att Pittsburgh Penguins lagkapten hade gått mållös från 13 raka slutspelsmatcher, utan även för att han stundtals har sett frustrerad ut på isen.

I natt tog den eventuella frustrationen slut när Penguins gick fram till 2-1 i matcher mot New York Rangers. Tidigt i den andra perioden bröt han nämligen sin negativa svit genom att pricka in 1-0 mellan benen på Henrik Lundqvist – på ett nästan identiskt vis som i OS-finalen mot samma målvakt i slutet av februari. Crosby fick en lång pasning från backen Robert Bortuzzo, sköt i skäret och hittade luckan på Lundqvist.
– Förr eller senare visste man att man skulle få se honom göra ett mål. Och förr eller senare kommer det att lossna ordentligt. Ingen tvekan om det, säger coachen Dan Bylsma till AP.

Samtidigt som Crosby levererade framåt svarade Marc-André Fleury, en annan av Pittsburghs kritiserade spelare, för en ny toppmatch. Efter att ha stoppat 22 skott och hållit nollan föregående natt stoppade han 35 i natt och förlängde sin svit utan ett insläppt mål till 120 minuter.
– Jag tycker inte att det var någon tvekan om att Fleury var vår bästa spelare. Han var stark genom hela matchen och framför allt i boxplay. Våra utvisningsdödare stängde ned dem och det berodde först och främst på Marc-André, säger Dan Bylsma till nhl.com.

Rangers stora problem i slutspelet fortsätter att vara spelet i numerärt överläge. Trots flera radikala förändringar i laguppställningen misslyckades laget med att få utdelning i powerplay för åttonde matchen i rad. Totalt har man bara gjort mål på tre av 42 numerära överläge i slutspelet. I natt brände laget fem raka chanser.
– Jag tyckte hela laget gjorde en stark match. Vi gav dem inte speciellt många möjligheter. Vi hade en del bra chanser, men kunde bara inte göra mål, säger coachen Alain Vigneault som hade bytt ut tre spelare jämfört med match två.

En av förändringarna var att släppa in Jesper Fast i laget på Daniel Carcillos bekostnad. Fast spelade 8.38 och fick en klubba i munnen av James Neal sent i den första perioden som gav Pittsburghforwarden fyra minuter i utvisningsbåset på grund av blodvite. Anton Strålman fick se sin istid sjunka till 15 minuter efter att ha testats i powerplayet i match två. Carl Hagelin hade 14.22 i speltid medan Henrik Lundqvist stoppade 13 av de 15 skott som Penguins sköt.

Match fyra spelas i MSG natten mot torsdag.

N Y Rangers – Pittsburgh 0-2 (0-0, 0-2, 0-0)
Pittsburgh:
Sidney Crosby (1), Jussi Jokinen (5).
Pittsburgh leder serien med 2-1 i matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL