Sök
SHL

”Fick en förfrågan av Örebro under kvalserien”

Fem år efter att han lämnade jobbet som huvudtränare är Johan Tornberg tillbaka i hetluften igen. Den här gången i skepnaden av en assisterande tränare i SHL-laget Örebro.
– För mig är det lite av en dröm att få vara tillbaka i SHL, säger han till hockeysverige.se.

Igår släpptes bomben av superbloggaren MrMadhawk. Idag presenterades Johan Tornberg som ny assisterande tränare i Örebro för tre år framöver. En uppmärksammad värvning av Örebro, men trots det har den ödmjuka norrbottningen upplevt dagen som ganska lugn.
– En del media har det varit, men ganska lugnt ändå. Det är som det brukar vara, antar jag. Inget konstigt, säger han till hockeysverige.se.

Men Tornbergs tillträde i Örebro är uppmärksammat. Och för 40-åringen själv är det idel positiva tankar om det nya jobbet.
– För mig är det lite av en dröm att få vara tillbaka i elitserien, eller SHL. Jag lämnade den som 28-åring senast, när jag slutade som elitspelare, och efter det har jag tränat Västerås juniorer och i HockeyAllsvenskan. Så det känns fantastiskt häftigt och inspirerande att få vara en del av SHL.

Det har gått fem år sedan du lämnade Västerås, har du alltid haft en tanke att komma tillbaka till tränaryrket?
– Absolut. För mig är jag en hockeycoach i grunden. Nu har jag haft en möjlighet att jobba med media, och jag är otroligt tacksam över den resa jag fått vara med om med MTG. De gav mig en chans att få fortsätta vara nära hockeyn, men jag har alltid sett mig som en hockeycoach. Men efter fem år kanske man ses som en mediaman kanske, haha.

Har du fått några erbjudanden under din tid på Viasat?
– Nja, inte konkreta erbjudanden, men jag har fått flera förfrågningar hur jag såg på min framtid och om jag skulle kunna tänka mig att återvända till tränaryrket. Det är möjligt att det varit ett konkret erbjudande, och då var det hyfsat nära även om det aldrig var riktigt aktuellt. Det har mest varit förfrågningar hur jag tänker och vad jag vill göra.

När fick du reda på Örebros intresse?
– Jag fick en förfrågan…ja, det har gått rätt fort. Det var nog inte så mycket mer än en vecka sedan jag fick förfrågan om jag skulle ha ett intresse av att jobba med dom och om det skulle kunna vara aktuellt. Sen fick jag ett erbjudande efter kvalserien. Så det har gått fort.

Och varför valde du att hoppa på just Örebro och just nu, med tanke på att du fått liknande förfrågningar tidigare?
– För det första är jag trebarnsfar. Jag har två barn i skolåldern och ett på dagis. Då passar Örebro perfekt, då jag kan pendla och ha familjen kvar på hemmaplan. Det var jätteviktigt för mig, och var en stor anledning.
– Men den största anledningen är förstås att jag ser att Örebro är en stor organisation, man har en tydlig idé att man vill, och hur man vill, etablera sig i SHL. Jag ser en jättepotential i Örebro, och den resan vill jag vara med på.
– Sen ska det bli fantastiskt att få jobba med Kenta (Johansson). Att få gå bredvid en sån coach som varit med så länge, och ser hur han jobbar och hur man kan göra i en SHL-klubb ska bli jättehäftigt.

Ja, hur ser din relation ut med Kenta? Har ni träffats sedan tidigare?
– Nej, egentligen inte. Vi har stött på varandra i hockeysammanhang som media och tränare, men vi har inte känt på varandra på något sätt annars. Så vi har inte pratat i detalj hur vi vill jobba och hur vi ska göra ännu. Men det ska bli kul att få jobba med någon som varit i branschen så pass länge som han har.

Hur ser du på Örebros trupp, då? De presenterade fyra nya spelare idag.
– Vi ska förstås sätta oss ned och diskutera målsättningarna här snart. Då är det Kenta som drar riktlinjerna och jag ska agera som hans högra hand. Men det är klart att truppen är intressant. Det är ganska bibehållen, det är många som varit med om Örebros resa.
– Jag tror och hoppas…eller inte hoppas. Jag tror och förväntar mig att alla kan ta ett kliv till. Jag ser en enorm potential, och då talar jag inte bara om truppen och spelarna, utan om hela organisationen.

Varför valde du att skriva på ett treårskontrakt? Det är rätt ovanligt, nuförtiden.
– Den frågan ska du egentligen bolla över till Pontus (Gustafsson, sportchef). Han ville ha mig här den tiden. Men nu vet jag vad jag ska, kan och vill göra de kommande åren. Nu slipper jag sitta i november och fundera vad jag vill med min framtid och vad jag ska göra härnäst.
– Men, det är hockey vi jobbar med. Allt kan hända i hockey och speciellt i SHL. Men jag gillar kontraktet och att Pontus tänker långsiktigt. Jag tar emot den här chansen med varm hand.

Om vi går in lite mer konkret på hur din roll ser ut, vad skulle du säga då?
– Vi kommer sätta oss ned och diskutera i detalj nästa vecka, hoppas jag. Det har gått väldigt fort, så vi har inte gått in på några detaljer ännu. Men först och främst ska jag få hälsa på Kenta, ge honom en kram, och sen får vi se hur det här blir, skrattar Tornberg.

För fem år sedan hoppade Johan Tornberg av jobbet som huvudtränare i Västerås efter att hot riktats mot honom och hans familj. Att han nu tar över rivalen Örebro är ingenting han tänker på.
– Jag kommer inte prata om det där. Det som har varit intresserar mig inte i det här fallet. Jag ser bara på framtiden, och fokuserar bara framåt.

I och med att det var så längesedan du hade ett tränaruppdrag, tror du att du har tappat något som tränare?
– Jag har först och främst lärt mig väldigt mycket av att jobba med Viasat. Att få jobba så nära hockeyn men ändå se den utifrån. Men jag kan garantera att jag tappat en hel del båskunskap. Detaljarbetet med spelarna. Jag har tappat massor på den tekniska biten. Datorarbetet är helt annorlunda nu mot då. Jag har definitivt tappat båsklimatet.
– Det är inte bara att trycka på en knapp och så blir man en bra bänkcoach igen. Det kommer ta ett tag, och jag kommer behöva utvecklas på nytt. Så det kommer ta ett tag.

Nu när du är tillbaka, är du sugen på ett uppdrag som huvudtränare igen?
– Det jag tänker på just nu är att jag ska vara assisterande i tre år. Jag ska vara allierad med den tränare som är på plats. Så det där är svårt att spekulera i. Den biten tar jag sen, avslutar Tornberg.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten