Sök
Nyheter

En gallerprydd försvarsgeneral

Djurgården fortsätter att spruta ur sig lovande spelare. Senast i raden är den storvuxne juniorbacken Andreas Englund som vid 18 års ålder har spelat till sig en ordinarie plats i lagets försvar.
– Det har varit kul att få vara med dom här matcherna som jag spelat och det känns bra att jag fått just det här förtroendet, säger den reslige backen till hockeysverige.se.

Andreas Englund.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Djurgården har ånyo börjat plocka fram mer och mer unga talanger till sin A-lagsverksamhet. Under måndagen sade tidigare storspelaren Nils Ekman till hockeysverige.se att ”det är många unga killar som presterar bättre än vad som förväntades av dom. Det är en positiv jargong i laget och mycket ungdomlig entusiasm” apropå vad som har varit Djurgårdens styrka den här säsongen. Han hade också en förhoppning om att det skulle bli backen Andreas Englund, 18, skulle bli matchvinnare för Djurgården i derbyt.

Nu vann aldrig Djurgården mot AIK, men Andreas Englund svarade för en mycket fin insats i den täta matchen på Hovet. Hockeysverige.se ber honom beskriva omställningen från spel i Djurgårdens J20-lag till det i allsvenskan.
– Det tycker jag har funderat bra ändå. Stefan Nyman har hjälpt till mycket och jag har kollat video mycket så man snabbt ska komma in i matcherna.
– Sedan har jag fått lite förtroende och kommit in i spelet bra känns det som. Det har varit kul att få vara med dom här matcherna som jag spelat och det känns bra att jag fått just det här förtroendet.

Stefan Nyman kom till Djurgården inför årets säsong som assisterande tränare till Tony Zabel. Nymans roll blev att i första hand coacha och utbilda backarna. Hans roll förändrades inte nämnvärt genom tränarbytet i slutet av januari när Hans Särkijärvi ersatte Zabel.
– Nyman har betytt mycket tycker jag. Han har hjälpt till med det här att kolla video och sedan är han en som kollar mycket på detaljer, vilket är viktigt och har hjälpt mig mycket i min utveckling.

Kan du peka på någon detalj i spelet som du har utvecklat under säsongen?
– Jag har nog utvecklat det mesta faktiskt, men framför allt kanske en-mot-en-spelet och hur man ska placera sig i banan.

EN DEFENSIV BACK
Andreas Englund är fortfarande relativt anonym för många. Men med sina 191 centimeter är han svår att missa på isen. Moderklubben heter Nacka HK och storebror Sebastian Englund har spelat för Boo IF.
– Man kan väl säga att jag är en stor back som har mina största styrkor i defensiven. Det är främst där som jag ska se till att göra mitt jobb.

Är enkelheten i spelet något som är typiskt Andreas Englund?
– Ja, det är något som jag jobbar med hela tiden. Att spela enkelt och få iväg en bra förstapass.

Stämningen på Hovet i derbyt mellan AIK och Djurgården blev lite märklig då inte några fans från bortalaget fanns på plats. Givetvis dog en stor del av den här härliga derbykänslan av detta. Trots det var det en hög ljudkuliss och framför allt ganska långt ifrån den stämning som råder på läktarna under J20-matcher.
– Klart att det hörs när det är mycket ljud, men när man väl är ute på isen har man fokus på spelet och då stänger man ute det där ganska bra. Man blir absolut ändå inspirerad trots att vi hade bortaplan och inga av våra supportrar på plats.

Nu har ni mött ett lag från SHL, hur starka känns Djurgården i förhållande till det och hur långt kan ni räcka?
– Vi började matchen mot AIK bra och i två perioder spelade vi riktigt bra. Sedan backade vi hem och försökte bevaka ledningen i stället för att trycka på. Jag tycker ändå att vi hade en stor chansen att vinna.
– Det är inte heller någon jättestor temposkillnad. Skillnaden är väl att dom som SHL-lag är lite kvickare och går lite hårdare på mål. Men det tycker jag även att topplagen i Hockeyallsvenskan var hyfsat skickliga på det också.

AKTUELL FÖR NHL-DRAFTEN
Du har abonnerat på plats i U18-landslaget under säsongen. I april spelas U18-VM, finns det med någonstans i bakhuvudet?
– Just nu är det ändå bara kvalserien som fokus ligger på. VM spelas efter säsongen och kommer man med där så är det en bonus. Som jag sa ligger ändå fokus på nu och nästa match.

Hur ser du på chanserna att komma med i VM-truppen?
– Det är klart att jag har möjligheten att komma med dit. Jag har fått spela här med Djurgården i Hockeyallsvenskan och kvalserien. Klart att man då vill komma med till VM också.

Det är NHL-draft i sommar, hur går tankarna kring det?
– Det är väl lite samma sak där. Jag får visa här i Djurgården vem jag är och varför jag eventuellt skulle bli draftad. Det är bara att fokusera på spel här så löser sig resten.

Är det varit någon organisation som visat extra mycket intresse?
– Nej, inte extra mycket, avslutar Andreas Englund med ett hemlighetsfullt leende.

KVÄLLENS MATCHER
SM-slutspel

Skellefteå – HV 71 (TV 4 play/C More)
Frölunda – Linköping (C More)

Kvalserien
Örebro – AIK (Viasat Hockey)
Djurgården – Malmö (TV 10)
Västerås – Rögle (S24)

Kval till Hockeyallsvenskan
Kallinge/Ronneby – Vita Hästen
Björklöven – Tingsryd

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten