Segersviten sprack för Leksand mot Oskarshamn

Leksand hade sex raka segrar inför hemmamatchen i SHL mot Oskarshamn. Då kom första förlusten sedan den 7 december. Matchen på lördagen i Tegera Arena slutade 2-3 (0-0, 2-1, 0-1, 0-1) efter förlängning.

Ahti Oksanen blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 1.04 in i förlängningen.

Den första perioden slutade 0–0. Leksand startade andra perioden bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Kalle Östman och Lucas Elvenes innan Oskarshamn svarade och gjorde 2-1 genom Niclas Burström. 14.08 in i tredje perioden slog David Quenneville till framspelad av Lukas Jasek och Ahti Oksanen och kvitterade för Oskarshamn. I förlängningen tog det 1.04 innan Oskarshamn också avgjorde till 2-3. Stor matchhjälte blev Ahti Oksanen, på pass av Austin Wagner och Anton Mylläri.

Det här var Leksands sjunde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Oskarshamns sjätte uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Leksand på tredje plats och Oskarshamn sist, på 14:e plats. Noteras kan att Leksand sedan den 18 december har avancerat fem placeringar i tabellen.

I nästa match, torsdag 11 januari 19.00, har Leksand Modo Hockey borta i Hägglunds Arena, medan Oskarshamn spelar hemma mot Luleå.