Rögle vann med 3-2 borta mot Timrå

Bortalaget Rögle tog en uddamålsseger i matchen mot Timrå i SCA Arena. Laget vann matchen i SHL på måndagen med 3-2 (1-1, 1-0, 1-1). Daniel Zaar slog till 16.22 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 3-2-mål.

Första perioden var jämn. Rögle inledde bäst och tog ledningen genom Adam Engstrom efter 12.17, men Timrå kvitterade genom Emil Pettersson efter 17.32. Efter 9.10 i andra perioden nätade Albin Sundsvik, framspelad av Brandon Davidson och Simon Zether och gav Rögle ledningen. 6.44 in i tredje perioden nätade Timrås Robin Hanzl på pass av Emil Pettersson och Filip Hållander och kvitterade för Timrå.

16.22 in i perioden slog Daniel Zaar till på pass av Simon Ryfors och Adam Tambellini och avgjorde matchen för Rögle.

Timrå har två vinster och tre förluster och 14–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Rögle har tre vinster och två förluster och 12–13 i målskillnad. Det här var Timrås åttonde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Rögles nionde uddamålsseger.

Rögles nya tabellposition är nionde plats, medan Timrå är på sjätte plats.

Lagen möts igen i Catena Arena, torsdag 11 januari 19.00.