Rögle starkast i straffläggningen – vann borta mot Luleå

Det var jämnt hela vägen när Luleå mötte Rögle hemma i SHL. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Bortalaget var kyligare i avsluten och vann med 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Linus Sandin för.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Efter 4.29 i andra perioden gjorde Luleå 1-0 genom Marcus Hardegård.

Rögle kvitterade till 1-1 genom Linus Sandin med 3.42 kvar att spela av perioden. I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning

Fjärde perioden blev mållös.

Luleå har två vinster och tre förluster och 11–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Rögle har tre vinster och två förluster och 13–11 i målskillnad. Det här var Luleås tolfte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Rögles 13:e uddamålsseger.

Med fyra omgångar kvar är Luleå på åttonde plats i tabellen, medan Rögle är på tionde plats.

Luleå möter Modo Hockey i nästa match borta tisdag 5 mars 19.00. Rögle möter samma dag Leksand hemma.