MoDo Hockey avgjorde i förlängningen mot HV 71

MoDo Hockeys väg till seger mot HV 71 borta i SHL blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Modo Hockey avgöra till 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Matchhjälte blev Daniel O’Regan, som gjorde det avgörande målet med bara 20 sekunder kvar att spela i förlängningen.

Första perioden var jämn. HV 71 inledde bäst och tog ledningen genom Isac Brännström efter 8.22, men MoDo Hockey kvitterade genom Mikkel Aagaard i slutet av perioden.

Andra perioden blev mållös. Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I förlängningen tog det 4.40 innan Modo Hockey också avgjorde till 1-2. Matchvinnare för bortalaget blev Daniel O’Regan, framspelad av Mikael Ruohomaa och David Rundblad.

Det här var HV 71:s andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Modo Hockeys femte uddamålsseger.

HV 71 stannar därmed på 13:e plats, och Modo Hockey på elfte plats, i tabellen.

Nästa motstånd för HV 71 är Rögle. Modo Hockey tar sig an Oskarshamn hemma. Båda matcherna spelas torsdag 16 november 19.00.