HV 71 vinnare mot Rögle – avgjorde i förlängningen

HV 71:s väg till seger mot Rögle hemma i SHL blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Robert Nardella blev matchhjälte för HV 71 med sitt mål i förlängningen.

Vinsten mot Rögle innebär att HV 71 har fem segrar i rad på hemmaplan.

Rögle tog ledningen efter tolv minuters spel, genom Anton Bengtsson framspelad av Ludvig Claesson och Rodrigo Abols. Efter 11.37 i andra perioden slog Nicholas Shore till, på pass av Isac Brännström och André Petersson och kvitterade för HV 71. Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning. I förlängningen tog det 3.22 innan HV 71 också avgjorde till 2-1. Stor matchhjälte blev Robert Nardella.

Det här var HV 71:s sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Rögles åttonde uddamålsförlust.

Resultatet innebär att HV 71 ligger kvar på 13:e plats och Rögle på tionde plats i tabellen.

I nästa match, lördag 27 januari 15.15, har HV 71 Frölunda borta i Scandinavium, medan Rögle spelar hemma mot Skellefteå.