Fyra matchbollar för Skellefteå efter ny seger

Skellefteå är på god väg att avgöra serien mot Linköping i SM-kvartsfinalen, efter seger på bortaplan med 4-3 (1-0, 2-0, 0-3, 0-0, 0-0, 1-0) efter förlängning. Skellefteå har greppet om matchserien med 3-0, och behöver bara en seger till för att ta sig till semifinalen.

Axel Sandin-Pellika stod för Skellefteås avgörande mål 16.23 in i sjätte perioden.

Skellefteå tog ledningen efter 18.40, genom Dylan Sikura framspelad av Jonathan Johnson och Tim Barkemo. I andra perioden var Skellefteå starkast och gick från 0-1 till 0-3 genom två snabba mål i mitten av perioden av Oskar Nilsson och Jonathan Johnson. 4.00 in i tredje perioden nätade Linköpings Oscar Fantenberg på pass av Linus Hultström och Broc Little och reducerade för Linköping.

Linköping reducerade igen efter 8.35 i tredje perioden genom Filip Bystedt.

Efter 12.28 slog Vilmos Gallo till och kvitterade för Linköping.

I förlängningen tog det 56.23 innan Skellefteå avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Axel Sandin-Pellika, på pass av Oscar Lindberg och Jonathan Johnson.