Frölunda vinnare mot Färjestad – avgjorde i förlängningen

Det blev en riktigt spännande match när Frölunda mötte Färjestad i SHL. Matchen avgjordes först i förlängningen där hemmalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0). Nicklas Lasu stod för det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för Frölunda.

Första perioden blev mållös. Efter 3.49 i andra perioden gjorde Frölunda 1-0 genom Nicklas Lasu.

Efter 19.07 av perioden kunde Oscar Lawner kvittera till 1-1 för Färjestad. I tredje perioden gjordes inga mål, och matchen gick därmed till förlängning I förlängningen tog det 2.50 innan Frölunda avgjorde till 2-1. Stor matchhjälte blev Nicklas Lasu, på pass av Filip Hasa och Isac Born.

Frölunda har tre segrar och två förluster och 10–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Färjestad har två vinster och tre förluster och 14–12 i målskillnad. Det här var Frölundas sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Färjestads femte uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Frölunda nu ligger på femte plats. Färjestad leder fortfarande serien, sex poäng före Växjö.

Frölunda möter Malmö i nästa match hemma torsdag 16 november 19.00. Färjestad möter samma dag Linköping borta.