Frölunda vann efter stark vändning mot Oskarshamn

Bortalaget Oskarshamn ledde matchen mot Frölunda, men i andra perioden fick Frölunda rejäl utdelning. Laget gjorde fyra raka mål, och Oskarshamn orkade aldrig resa sig. Till slut blev det 5-2 (0-2, 4-0, 1-0) i matchen i SHL.

Segern var Frölundas sjunde på de senaste nio matcherna, och fjärde hemmasegern i rad.

I början av matchen var Oskarshamn starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i slutet av perioden av David Quenneville och Johannes Salmonsson. Frölunda gjorde dock fyra raka mål i andra perioden och gick från underläge 0-2 till ledning med 4-2. 6.25 in i tredje perioden nätade Frölundas Carl Klingberg på pass av Nicklas Lasu och ökade ledningen för Frölunda. Därmed hade laget vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 5-2.

I tabellen innebär det här att Frölunda nu ligger på sjunde plats. Oskarshamn är på 14:e och sista plats.

Frölunda tar sig an HV 71 i nästa match hemma lördag 27 januari 15.15. Oskarshamn möter samma dag 18.00 Växjö hemma.