Djurgården bröt mardrömssviten

Djurgården har till slut, efter sju spelade matcher, spräckt sin nolla i segerkolumnen i SDHL. Säsongens första seger kom på hemmaplan mot Leksand, en match som Djurgården vann med 3-0 (2-0, 1-0, 0-0).

Djurgården startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Emma Forsgren och Isabelle Leijonhielm. Till slut kom också 3-0 genom Brette Pettet assisterad av Isabelle Leijonhielm och Wilma Wäng-Germundsson efter 14.15 i andra perioden. I tredje perioden höll Djurgården i sin 3-0-ledning och vann.

Djurgårdens Brette Pettet stod för ett mål och två assists.

Båda lagen har nu en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, Djurgården med 5–8 och Leksand med 6–14 i målskillnad.

Det här betyder att Djurgården ligger på nionde plats i tabellen, och Leksand är på åttonde plats.

Djurgården tar sig an SDE i nästa match hemma söndag 6 oktober 16.00. Leksand möter samma dag 12.00 Linköping borta.