Tung seger för Vegas i toppmatchen mot Vancouver

Det var två topplag som möttes i NHL på fredagen. Och det slutade med seger för Vegas, som besegrade Vancouver borta med 4-1 (2-0, 1-0, 1-1).

Det här ger dock inga förändringar i tabellen. Vancouver Canucks ligger kvar på andra plats i tabellen, och Vegas är i fortsatt serieledning. I och med Vegas Golden Knights seger skiljer det nu tre poäng mellan lagen.

I början av matchen var Vegas starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Ivan Barbashev och Jack Eichel. Vegas gjorde två mål i andra perioden och gick från 0-2 till 0-4, målen av William Karlsson och Brett Howden, vilket avgjorde matchen. 4.01 in i tredje perioden nätade Vancouvers Andrei Kuzmenko på pass av J.T. Miller och Brock Boeser och reducerade för Vancouver. Fler mål än så blev det inte för Vancouver.

Jack Eichel gjorde ett mål för Vegas och spelade dessutom fram till två mål.

Båda lagen har nu två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, Vancouver med 14–15 och Vegas med 11–11 i målskillnad.

På söndag 3 december 04.00 spelar Vancouver borta mot Calgary, och Vegas hemma mot Washington.