Ottawa vinnare mot Detroit – avgjorde i förlängningen

Ottawa tog en stark seger mot Detroit borta i NHL. I förlängningen kunde Ottawa avgöra till 3-2 (0-1, 2-0, 0-1, 1-0) och ta bonuspoängen. Stor matchhjälte i förlängningen blev Shane Pinto som gjorde det avgörande målet.

Detroit tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Daniel Sprong framspelad av Joe Veleno. Efter 3.10 i andra perioden slog Mark Kastelic till, framspelad av Jacob Bernard-Docker och Parker Kelly och kvitterade för Ottawa.

Brady Tkachuk gjorde dessutom 1-2 efter 14.32.

11.16 in i tredje perioden nätade Detroits Dylan Larkin på pass av J.T. Compher och Olli Määttä och kvitterade för Detroit. I förlängningen tog det 2.05 innan Ottawa avgjorde till 2-3. Stor matchhjälte blev Shane Pinto, på pass av Thomas Chabot och Vladimir Tarasenko.

Det här var Detroits 14:e uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Ottawas sjätte uddamålsseger.

Det här betyder att Detroit ligger på fjärde plats i tabellen, och Ottawa är på åttonde och sista plats.

Nästa motstånd för Detroit är Vancouver. Lagen möts lördag 10 februari 19.00 i Little Caesars Arena. Ottawa tar sig an Toronto hemma söndag 11 februari 01.00.