Mitchell Marner tremålskytt i Torontos seger mot Seattle

Mitchell Marner stod för ett hattrick när Toronto besegrade Seattle på hemmaplan med 4-3 (1-0, 2-1, 0-2, 0-0, 1-0) efter straffar i NHL.

Auston Matthews gjorde också det avgörande straffmålet för segrarna, målen för Seattle Kraken gjordes av Jared McCann 2 och Eeli Tolvanen.

Det var hemmaseger nummer fyra i rad för Toronto Maple Leafs.

I början av matchen var Toronto starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av Mitch Marner. Tidigt i andra perioden av perioden kunde Jared McCann göra 2-1 för Seattle.

Toronto gjorde 3-1, återigen genom Mitchell Marner efter 16.01. 6.15 in i tredje perioden nätade Seattles Eeli Tolvanen på pass av Tye Kartye och Adam Larsson och reducerade för Seattle.

Efter 13.24 slog Jared McCann till på nytt framspelad av Alexander Wennberg och Justin Schultz och kvitterade för Seattle.

I straffläggningen var det Toronto som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Auston Matthews för.

Torontos Auston Matthews stod för ett mål och två assists.

Toronto har tre segrar och två förluster och 15–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Seattle har en vinst och fyra förluster och 17–18 i målskillnad. Det här var Torontos åttonde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Seattles åttonde uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Toronto på tredje plats och Seattle på femte plats.

Toronto möter Boston i nästa match hemma söndag 3 december 01.00. Seattle möter samma dag Ottawa borta.