Målvaktskaoset – bytte av varandra fyra (!) gånger

Linus Ullmark och Anton Forsberg bildade målvaktspar för Ottawa i nattens match mot Colorado. Då hade laget fyra målvaktsbyten i 5-4-förlusten.

(AP Photo/David Zalubowski). Linus Ullmark och Anton Forsberg byter av varandra i målet.

Det var i den andra perioden som kaoset utbröt för Ottawa Senators. Linus Ullmark, som inledde på bänken, hoppade in i början av perioden efter att Anton Forsberg fått problem med ena skridskon. Det blev då 17 sekunders spel innan Forsberg var tillbaka på isen.

Sen dröjde det inte mer än en dryg minut innan Ullmark återigen stod i målet.

Den här gången blev det cirka fyra minuters spel innan de återigen bytte plats, för fjärde gången den här kvällen. Det var sedan Forsberg som fick stå resten av matchen. Det här var vid ställningen 1-0 till Colorado efter att Nikolaj Kovalenko gjort mål i den första perioden.

– Jag räddade ett direktskott. Det gick via min tå och helt plötsligt kunde jag inte riktigt åka skridskor längre. Min skena var böjd på utsidan. Sen kunde vi inte hitta rätt skruv och det var därför jag var tvungen att kliva av två gånger, berättar Anton Forsberg för NHL.com.

Målrik sista period

Linus Ullmark höll nollan under sina fyra minuter och 46 sekunder på planen och räddade två skott.

I slutet av den andra perioden utökade Colorado till 2-0 genom Josh Manson. Det blev sedan en målrik sista period där Brady Tkachuk och Nick Cousins gjorde två snabba mål för att kvittera tillställningen. Men Colorado svarade å sin sida med två mål för att återta ledningen, det var då Logan O’Connor och Ross Colton som hittade rätt.

Claude Giroux reducerade förvisso till 4-3 men Nathan MacKinnon svarade med att göra 5-3 i tom kasse. Giroux reducerade sedan ytterligare en gång med åtta sekunder kvar för att fastställa slutresultatet.