Elias Pettersson matchhjälte när Vancouver vann mot Calgary

Vancouver tog till slut hem segern mot Calgary i matchen borta i Scotiabank Saddledome på söndagen. Matchen i NHL slutade 3-4 (1-2, 0-1, 2-1).

Vancouver startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Quinn Hughes och Sam Lafferty innan Calgary svarade och gjorde 2-1 genom Mikael Backlund. Efter 19.35 i andra perioden nätade Ilya Mikheyev, framspelad av Elias Pettersson och Sam Lafferty och gjorde 1-3. Calgary reducerade dock till 2-3 genom Elias Lindholm med 4.25 kvar att spela av matchen.

Med 1.20 kvar i perioden i tredje perioden gjorde Vancouver 2-4 genom Elias Pettersson och tog ett rejält grepp om matchen.

Elias Lindholm reducerade dock för Calgary med bara en minut kvar att spela och skapade spänning.

Det här var Calgarys femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Vancouvers fjärde uddamålsseger.

Calgary stannar därmed på fjärde plats, och Vancouver på andra plats, i tabellen.

Onsdag 6 december spelar Calgary hemma mot Minnesota 03.00 och Vancouver mot New Jersey hemma 04.00 i Rogers Arena.