Efter åtta förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Anaheim Ducks

Matchen mellan Anaheim Ducks och Colorado i Honda Center slutade 4-3 (1-3, 2-0, 0-0, 0-0, 1-0) efter straffar. Ett skönt trendbrott för Anaheim Ducks. Laget hade före söndagens hemmamatch åtta förluster i rad i NHL.

Senast lagen möttes tog Colorado Avalanche en storseger med 8-2, men den här gången var det Anaheim Ducks som var starkare.

Gästande Colorado startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 36 sekunder slog Bowen Byram till.

Anaheim Ducks kvitterade till 1-1 efter 14.07, genom Adam Henrique på pass av Ryan Strome och Frank Vatrano.

Colorado tog ledningen på nytt efter 19.18, när Devon Toews fick träff framspelad av Mikko Rantanen och Nathan MacKinnon.

Efter 2.59 i andra perioden slog Leo Carlsson till, på pass av Alex Killorn och kvitterade för Anaheim Ducks.

Alex Killorn gjorde dessutom 3-2 efter 10.25 framspelad av Leo Carlsson och Pavel Mintyukov.

Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. Anaheim Ducks utökade ledningen, återigen genom Leo Carlsson med 15.60 kvar i perioden.

Bowen Byram reducerade förvisso, men närmare än 4-3 kom inte Colorado.

Anaheim Ducks har en seger och fyra förluster och 13–24 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Colorado har tre vinster och två förluster och 16–12 i målskillnad. Det här var Anaheim Ducks sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Colorados fjärde uddamålsförlust.

Anaheim Ducks nya tabellposition är sjätte plats, medan Colorado fortfarande leder serien, ett poäng före Dallas.

Onsdag 6 december 03.00 spelar Anaheim Ducks borta mot Colorado. Colorado möter Los Angeles borta i Crypto.com Arena måndag 4 december 02.00.