Edmonton segrade i toppmötet – Zach Hyman hjälte

Winnipeg tog emot Edmonton i onsdagens toppmöte i NHL. Och det slutade med seger för bortalaget Edmonton, som besegrade Winnipeg med 4-3 (0-0, 2-1, 1-2, 1-0) efter förlängning.

Zach Hyman slog till 1.22 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Den första perioden slutade mållös. Andra perioden var jämn. Winnipeg inledde bäst och tog ledningen genom Mason Appleton efter 4.43, men Edmonton kvitterade genom Leon Draisaitl. Och Edmonton hann också ta ledningen, genom Connor Brown. 6.05 in i tredje perioden nätade Edmontons Ryan Nugent-Hopkins framspelad av Connor McDavid och ökade ledningen för Edmonton.

9.33 in i perioden slog Brenden Dillon till på pass av Mark Scheifele och Neal Pionk och reducerade för Winnipeg.

Efter 10.40 slog Sean Monahan till framspelad av Nikolaj Ehlers och Neal Pionk och kvitterade för Winnipeg.

I förlängningen tog det 1.22 innan Edmonton avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Zach Hyman, på pass av Ryan Nugent-Hopkins.

Winnipeg har en vinst och fyra förluster och 11–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Edmonton har tre vinster och två förluster och 21–19 i målskillnad. Det här var Winnipegs tionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Edmontons 14:e uddamålsseger.

Winnipeg stannar därmed på tredje plats, och Edmonton på andra plats, i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är fredag 29 mars. Då möter Winnipeg Vegas i Bell MTS Place 01.00. Edmonton tar sig an Los Angeles hemma 02.00.