Eberle och Tanev matchvinnare när Seattle besegrade Los Angeles

Det blev uddamålsseger för bortalaget Seattle i matchen mot Los Angeles i Crypto.com Arena. Laget vann torsdagens match i NHL med 2-1 (0-0, 1-0, 1-1).

Första perioden blev mållös. Det var först 5.19 in i andra perioden som Seattle tog ledningen genom Brandon Tanev assisterad av Alexander Wennberg.

Seattle gjorde 0-2 genom Jordan Eberle efter 6.30 i tredje perioden.

Blake Lizotte reducerade förvisso, men närmare än 1-2 kom inte Los Angeles.

Los Angeles har två vinster och tre förluster och 11–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Seattle har tre vinster och två förluster och 18–9 i målskillnad. Det här var Los Angeles sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Seattles sjätte uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Los Angeles på tredje plats och Seattle på femte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 24 december. Då möter Los Angeles Calgary i Crypto.com Arena 04.00. Seattle tar sig an Anaheim Ducks borta 02.00.