Colorado vann toppmötet mot Boston

Colorado besegrade Boston hemma i den tidiga seriefinalen med 4-3 (1-1, 2-1, 0-1, 0-0, 1-0) efter straffar i NHL på tisdagen.

Det här innebär dock inga förändringar i tabellen. Colorado Avalanche ligger kvar på andra plats i tabellen, och Boston är i fortsatt serieledning. I och med Colorados seger skiljer det nu tre poäng mellan lagen.

Segern var Colorados femte på de senaste sex matcherna.

Första perioden var jämn. Boston Bruins inledde bäst och tog ledningen genom Brad Marchand efter 11.21, men Colorado kvitterade genom Mikko Rantanen efter 16.13. Efter 2.28 i andra perioden gjorde Colorado 2-1 genom Logan O’Connor.

Efter 10.12 av perioden kunde John Beecher göra 2-2 för Boston.

Colorado gjorde 3-2 genom Sam Malinski efter 17.58. 5.51 in i tredje perioden nätade Bostons Brad Marchand ännu en gång på pass av Charlie Coyle och Matt Grzelcyk och kvitterade för Boston. I straffläggningen var det Colorado som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Valeri Nichushkin för.

Det här var Colorados åttonde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Bostons tionde uddamålsförlust.

Colorado tar sig an Vegas i nästa match hemma torsdag 11 januari 04.00. Boston möter Arizona Coyotes borta onsdag 10 januari 03.00.