Calgary vann mot Ottawa – trots underläge

Inför sista perioden var Ottawa i ledningen med 3-2 i Scotiabank Saddledome. Men Calgary vände och vann. Till slut blev det 6-3 i matchen i NHL.

Ottawa Senators tog ledningen efter fyra minuters spel, genom Jacob Bernard-Docker framspelad av Vladimir Tarasenko och Ridly Greig.

Calgary Flames kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 4.53 gjorde Connor Zary mål.

Ottawa tog ledningen på nytt efter 19.39, genom Dominik Kubalik på pass av Ridly Greig och Jakob Chychrun.

Efter 3.50 i andra perioden slog Yegor Sharangovich till, framspelad av Jonathan Huberdeau och Elias Lindholm och kvitterade för Calgary.

Ottawas Brady Tkachuk gjorde 2-3 efter 12.28 på pass av Claude Giroux och Drake Batherson.

Calgarys Noah Hanifin gjorde 3-3 efter 20.40 på pass av Martin Pospisil och Connor Zary.

Calgary spelade bra i tredje perioden och gick från 3-3 till 6-3 genom två mål av Blake Coleman och ett mål av Yegor Sharangovich och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 2.48 kvar att spela.

Calgarys Noah Hanifin stod för ett mål och två assists.

Calgary har tre segrar och två förluster och 20–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ottawa har en vinst och fyra förluster och 13–20 i målskillnad.

Det här betyder att Calgary är kvar på sjätte plats, och Ottawa stannar sist, på åttonde plats, i tabellen.

Fredag 12 januari möter Calgary Arizona Coyotes borta 03.00 och Ottawa möter Buffalo borta 01.00.