Winnipeg vann toppmötet mot Seattle med 4-3

Winnipeg tog en stark seger på bortaplan när man vann mot Seattle i NHL på fredagen med 4-3 (0-1, 2-0, 1-2, 1-0) efter förlängning. En viktig seger i toppen av tabellen.

Segermålet för Winnipeg stod Nikolaj Ehlers för 1.26 in i förlängningen.

Därmed har Winnipeg vunnit sju matcher i rad i NHL.

Seattle tog ledningen efter elva minuters spel, genom Matty Beniers. Efter 3.56 i andra perioden slog Nino Niederreiter till, och kvitterade för Winnipeg.

Gabriel Vilardi gjorde dessutom 1-2 efter 15.11 framspelad av Mark Scheifele och Kyle Connor.

Winnipeg gjorde 1-3, på nytt genom Nino Niederreiter efter 4.26 i tredje perioden.

Seattle reducerade och kvitterade till 3-3 genom Jordan Eberle och Matty Beniers. Det sista målet kom med 3.21 kvar att spela. I förlängningen tog det 1.26 innan Winnipeg avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Nikolaj Ehlers, på pass av Kyle Connor och Mark Scheifele.

Det här var Seattles tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Winnipegs fjärde uddamålsseger.

I tabellen innebär det här att Seattle nu ligger på fjärde plats. Winnipeg leder serien.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 27 oktober. Då möter Seattle Carolina i Climate Pledge Arena 03.00. Winnipeg tar sig an Calgary borta 01.00.