Tungt för Skellefteå när Linköping bröt fina vinstsviten

Skellefteå har spelat bra i SHL och inför matchen hemma mot Linköping hade laget tagit fem raka segrar. På lördagen tog det stopp och matchen i Skellefteå Kraft Arena slutade 1-4 (1-1, 0-1, 0-2). Det var första förlusten sedan den 21 september för Skellefteå.

Första perioden var jämn. Linköping inledde bäst och tog ledningen genom Rasmus Rissanen efter 9.51, men Skellefteå kvitterade genom Jonathan Pudas efter 14.57. Efter 17.03 i andra perioden slog Remi Elie till, på pass av Broc Little och Linus Hultström och gav Linköping ledningen. Även i tredje perioden var det Linköping som var starkast och gick från 1-2 till 1-4 genom två snabba mål i mitten av perioden av Christoffer Ehn och Patrick Russell och avgjorde matchen.

Skellefteå har fyra vinster och en förlust och 20–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Linköping har två vinster och tre förluster och 12–15 i målskillnad.

I nästa omgång har Skellefteå Rögle borta i Catena Arena, torsdag 10 oktober 19.00. Linköping spelar borta mot Malmö måndag 7 oktober 19.00.