Skellefteå ny serieledare efter 3-1 mot Rögle

Det blev 3-1 (1-1, 2-0, 0-0) borta för Skellefteå mot Rögle i torsdagens match. Därmed är laget serieledare i SHL, en poäng före Färjestad, efter åtta spelade matcher. Rögle ligger på 14:e plats i tabellen.

Segern var Skellefteås sjätte på de senaste sju matcherna, och fjärde bortasegern i rad.

Första perioden var jämn. Rögle inledde bäst och tog ledningen genom Linus Sandin efter 14.31, men Skellefteå kvitterade genom Axel Sandin-Pellika i slutet av perioden. I andra perioden var det Skellefteå som dominerade och gick från 1-1 till 1-3 genom två snabba mål tidigt i perioden av Anton Heikkinen och Max Lindholm. Tredje perioden blev mållös, och Skellefteå höll i sin 3-1-ledning och vann.

Ett fint lyft för Skellefteå som låg på tolfte plats så sent som den 25 september.

Nästa motstånd för Skellefteå är Timrå. Lagen möts lördag 12 oktober 18.00 i SCA Arena.