Lind och Nilsson matchvinnare – Djurgården vände och vann mot Skellefteå AIK J20

Matchen i J20 Nationell norra herr mellan Djurgården och Skellefteå AIK J20 på Hovet fick se en vändning i sista perioden. Bortalaget Skellefteå AIK J20 hade ledningen i början av tredje perioden, med 3-2, men Djurgården vände matchen och vann till slut med 4-3, efter kvittering av Max Lind, och sen avgörande mål av Hampus Nilsson.

Segern var Djurgårdens sjunde på de senaste åtta matcherna.

Djurgården tog ledningen efter fem minuters spel, genom Måns Pettersson på pass av Lucas Stockselius och Wilson Björck.

Skellefteå AIK J20 kvitterade till 1-1 efter 19.33, genom Viktor Klingsell assisterad av Viggo Nordlund och Theo Landström.

Laget tog också ledningen efter 20.20, när Hjalmar Nilsén hittade rätt.

Efter 5.56 i andra perioden gjorde Skellefteå AIK J20 1-3 genom Theo Landström.

Djurgården reducerade dock till 2-3 genom Arvid Drott med 3.33 kvar att spela av perioden. 4.32 in i tredje perioden slog Max Lind till framspelad av Arvid Drott och Eric Nilson och kvitterade för Djurgården.

Efter 11.21 slog Hampus Nilsson till på pass av Arvid Drott och Fred Nord och avgjorde matchen.

Djurgårdens Arvid Drott stod för ett mål och två assists.

Det här var Djurgårdens tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Skellefteå AIK J20:s andra uddamålsförlust.

På söndag 6 oktober 12.00 spelar Djurgården hemma mot Luleå, och Skellefteå AIK J20 borta mot AIK.