Karlberg och Veronneau bakom Leksands avgörande mot Linköping

Leksand vann hemma mot Linköping i SHL med 3-1. Matchen var helt jämn efter två perioder, men avgjordes när Marcus Karlberg gjorde 2-1 och Max Veronneau två minuter senare gjorde 3-1 i sista perioden.

Segern var Leksands fjärde på de senaste fem matcherna.

Linköping tog ledningen efter tolv minuters spel, genom Ty Rattie framspelad av Nicholas Shore och Linus Hultström. Efter 10.57 i andra perioden nätade Justin Glenn Kloos, framspelad av Oskar Lang och kvitterade för Leksand. Tredje perioden var länge mållös. Leksand gick från 1-1 till 3-1 genom två snabba mål på 1.53 i slutet av perioden av Marcus Karlberg och Max Veronneau och avgjorde matchen. Det sista målet kom med tolv sekunder kvar att spela.

I tabellen innebär det här att Linköping nu ligger på tionde plats. Leksand är på elfte plats.

Lördag 26 oktober möter Leksand Malmö hemma 15.15 och Linköping möter Örebro Hockey hemma 18.00.