Förlängningsseger för Vännäs mot Piteå

Vännäs väg till seger mot Piteå hemma i J20 Region norr A herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Vännäs avgöra till 5-4 (0-3, 4-1, 0-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Henrik Viström blev matchhjälte för Vännäs med sitt mål blott 47 sekunder in i förlängningen.

Det var första segern för Vännäs, efter 5-6 mot Kalix i premiären.

Piteå spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Hjalmar Holmgren, Albin Falk och Nils Lejon. I andra perioden var det i stället Vännäs som hade övertaget. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 4-4.

Laget avgjorde matchen efter 60.47 genom Henrik Viström assisterad av Wilmer Lundquist och Andreas Jonsson. Därmed hade Vännäs vänt matchen.

Vännäs Wilmer Lundquist stod för ett mål och två assists.

Vännäs tar sig an Clemensnäs i nästa match borta söndag 6 oktober 15.00. Piteå möter Boden borta måndag 7 oktober 19.30.