AIK utklassade Tyresö Hanviken Hockey – seger med 10-1

AIK spelade riktigt bra när laget vann på hemmaplan mot Tyresö Hanviken Hockey i J18 regional öst herr med hela 10-1 (3-0, 2-0, 5-1).

Det här innebär att AIK nu har fyra segrar i följd i J18 regional öst herr.

AIK spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Elliot Östervall Lewis, Mattias Nyberg och Frank Karlunden. Det skulle komma mer från AIK. Även i andra perioden var det hemmalaget som var starkast. Laget vann perioden med 2-0 och ställningen efter två perioder var 5-0.

AIK tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.47 genom Wilmer Kronwall, och gick upp till 8-0 innan Tyresö Hanviken Hockey svarade.

10-1 blev det till slut för AIK.

Arvid Johansson gjorde ett mål för AIK och fyra målgivande passningar, Mattias Nyberg stod för två mål och två assists, Linus Debou Rudslätt gjorde ett mål och spelade dessutom fram till tre mål och Max Eriksson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

AIK har fyra segrar och en förlust och 28–9 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Tyresö Hanviken Hockey har två vinster och tre förluster och 9–20 i målskillnad.

Senaste mötet lagen emellan, 2016, slutade med seger för AIK med 6-4.

AIK tar sig an Nacka i nästa match borta torsdag 10 oktober 19.00. Tyresö Hanviken Hockey möter samma dag 19.40 Almtuna hemma.