Segerraden förlängd för Falu IF – besegrade Vännäs

4-2 (1-0, 0-2, 3-0) blev resultatet när Falu IF och Vännäs möttes i Lugnets Ishall på lördagen. I och med detta har Falu IF fyra raka segrar i Vårettan norra herr.

– Mycket bra att vi vinner på hemmaplan. För det är viktigt att ha med sig de poängen när vi ska spela 7 av de sista 8 matcherna i serien på bortaplan. Men jag tror faktiskt att det kommer bli race ända in i sista omgången, kommenterade Falu IF:s sportchef Joakim Backlund.

Falu IF har skapat en skön vinnarkänsla i Lugnets Ishall. Segern mot Vännäs betyder att laget har vunnit fem raka matcher på hemmaplan.

Falu IF tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Gustav Haglund på pass av Pawel Oblonski och Philip Hasselgren. Efter 5.58 i andra perioden slog Emil Broed till, framspelad av Tim Palmberg och Robin Eriksson och kvitterade för Vännäs.

Tim Palmberg gjorde dessutom 1-2 efter 10.25 på pass av Filip Nordin och Emil Broed.

Falu IF gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 1-2 till ledning med 4-2. Forslunds 4-2-mål kom med 02.00 kvar av matchen.

Falu IF:s nya tabellposition är andra plats, medan Vännäs är på tionde och sista plats. Ett fint lyft i tabellen för Falu IF som så sent som den 6 januari låg på sjunde plats.

I nästa match möter Falu IF Örnsköldsvik Hockey hemma och Vännäs möter Borlänge borta. Båda matcherna spelas söndag 28 januari 16.00.