Hudiksvall kvalklart efter seger mot Kiruna

Efter en bra säsong i allettan norra är Hudiksvall nu klart för kval till Hockeyallsvenskan. Det efter seger, 6-1 (1-1, 3-0, 2-0), på bortaplan mot Kiruna.

Första perioden var jämn. Kiruna inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Mattias Mustonen efter 3.06, men Hudiksvall kvitterade genom Alexander Bjurström efter 9.53. Hudiksvall spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 1-4 genom tre snabba mål i slutet av perioden av Alexander Bjurström, Adam Byström Johansson och Henrik Olsén. Hudiksvall fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Jesper Wiberg och Christoffer Jansson.

Christoffer Jansson gjorde ett mål för Hudiksvall och tre assist och William Eckmyhl hade tre assists.

Med två omgångar kvar är Kiruna på nionde plats i tabellen, medan Hudiksvall är på femte plats.

Söndag 25 februari möter Kiruna Lindlöven hemma 15.00 och Hudiksvall möter Bodens HF borta 16.00.