Bodens HF toppar tabellen efter seger mot Kiruna

Bodens HF är ny serieledare i hockeyettan norra efter bortaseger med 4-0 (1-0, 2-0, 1-0) mot Kiruna. Bodens HF leder serien tre poäng före Hudiksvall. Kiruna ligger på sjätte plats i tabellen.

Bodens HF:s tränare Christoffer Jönsson om matchen:

– Jag tycker vi gör en riktigt stabil bortamatch, vi kommer ut bra i första och tar ledningen. Starten på andra perioden är Kiruna lite starkare än oss men sedan jämnar vi ut perioden och kan få ett viktigt mål i den allra sista sekunden av andra. Tredje perioden tycker jag vi är stabila i hela perioden och bjuder inte Kiruna på något.

Därmed har Bodens HF vunnit sju matcher i rad i hockeyettan norra.

Bodens HF startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 27 sekunder slog Erik Hannu till framspelad av Kevin Arvidsson och Nils Thomasson. Andra perioden var länge mållös. Bodens HF gick från 0-1 till 0-3 genom två snabba mål på 3.31 i slutet av perioden av Emil Lindblom och Joel Wahlgren. Till slut kom också 0-4-målet genom Christian Nyman som ökade Bodens HF:s ledning på pass av Pontus Johansson och Henri Tamminen efter 19.01 i tredje perioden. 0-4-målet blev matchens sista.

Nästa motstånd för Kiruna är Kalix. Lagen möts onsdag 15 november 19.00 i Part Arena. Bodens HF tar sig an Clemensnäs borta torsdag 9 november 19.00.