Team Uppsala avgjorde tät match mot Haninge i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Team Uppsala och gästande Haninge var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Team Uppsala och vann matchen i HockeyAllsvenskan södra med 3-2 (1-1, 1-1, 1-0).

Ida Mattsson blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 18.23 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. Haninge inledde bäst och tog ledningen genom Iveta Koka efter 5.00, men Team Uppsala kvitterade genom Colleen Donoghue bara två minuter senare. Haninge tog ledningen på nytt genom Anna Löfstedt efter 8.08 i andra perioden.

Team Uppsala gjorde 2-2 genom Embla Åberg efter 10.03 av perioden. Laget avgjorde matchen med 1.37 kvar att spela genom Ida Mattsson framspelad av Linnéa Sjölund och Martina Brolin. Därmed hade Team Uppsala vänt matchen.

Det här var Team Uppsalas tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Haninges andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Team Uppsala nu ligger på fjärde plats i tabellen, och Haninge är på femte plats.

Team Uppsala tar sig an Troja/Ljungby i nästa match hemma lördag 10 februari 14.00. Haninge möter SSK hemma onsdag 7 februari 19.30.