SSK ryckte i sista perioden och vann mot Västerås

SSK vann hemma mot Västerås i Hockeyallsvenskan med 5-3. Matchen var helt jämn efter två perioder, 3-3, innan SSK avgjorde i sista perioden.

Första perioden var jämn. SSK inledde bäst och tog ledningen genom Sebastian Dyk efter 2.51, men Västerås kvitterade genom Hannes Hellberg. Och Västerås hann också ta ledningen, genom Kalle Loponen. Efter 3.30 i andra perioden slog Stelio Mattheos till på straff, och kvitterade för SSK.

Emil Alba gjorde dessutom 3-2 efter 9.54 framspelad av Marcus Eriksson och Filiph Engsund.

Västerås Ludvig Östman gjorde 3-3 efter 12.04 framspelad av Trevor Mingoia.

SSK startade tredje perioden bäst och gick från 3-3 till 5-3 genom två snabba mål tidigt i perioden av Sebastian Dyk och Viktor Liljegren och avgjorde matchen.

SSK:s Marcus Eriksson hade tre assists.

SSK har tre segrar och två förluster och 15–14 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Västerås har en vinst och fyra förluster och 16–18 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att SSK nu ligger på andra plats. Västerås är på nionde plats.

På onsdag 7 februari 19.00 spelar SSK borta mot Bik Karlskoga, och Västerås hemma mot Kalmar.