Östersunds IK ryckte i sista perioden och vann mot Västervik

Östersunds IK vann hemma mot Västervik i Hockeyallsvenskan med 5-3. Matchen var helt jämn efter två perioder, 3-3, innan Östersunds IK avgjorde i sista perioden.

Västervik började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 3.13 slog Vaclav Karabacek till framspelad av Anton Svensson. Östersunds IK kvitterade till 1-1 efter 9.49, när Johan Mörnsjö slog till assisterad av Max Krogdahl och Adam Hirsch.

Västervik tog ledningen på nytt efter 17.37, när Joel Kant fick träff på pass av Isak Salqvist och Hugo Gabrielson. Östersunds IK kvitterade till 2-2 efter 19.30, när Henrik Marklund hittade rätt assisterad av Johan Mörnsjö och Karl Johansson. Östersunds IK gjorde 3-2 genom Carl Skärström efter 14.48 i andra perioden.

Med 2.41 kvar att spela av perioden kunde Isak Salqvist gjorde 3-3 för Västervik. I tredje perioden gjorde Östersunds IK 4-3 efter 10.25 genom Henrik Marklund. Och med bara 2.13 kvar satte Johan Mörnsjö avgörande 5-3.

Östersunds IK:s Johan Mörnsjö stod för två mål och ett assist.

Östersunds IK har två segrar och tre förluster och 17–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Västervik har fem förluster och 12–23 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Östersunds IK på 13:e plats i tabellen, medan Västervik är på 14:e plats.

På onsdag 6 mars 19.00 spelar Östersunds IK borta mot Djurgården, och Västervik borta mot Brynäs.

TV: Kempe lämnar isen skadad