Hattrick av Scott Pooley när Björklöven slog Mora

Scott Pooley stod för ett hattrick när Björklöven besegrade Mora på hemmaplan i Hockeyallsvenskan med 5-0 (2-0, 3-0, 0-0).

Övriga mål för hemmalaget gjordes av Maxime Fortier och Brandon Manning.

I början av matchen var Björklöven starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av Scott Pooley. Björklöven stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 2-0 till 5-0 på bara 9.54. Björklöven tog därmed en klar seger. Tredje perioden blev mållös, och Björklöven höll i sin 5-0-ledning och vann.

Björklövens Gustav Possler hade tre assists, Scott Pooley gjorde tre mål och Brandon Manning gjorde ett mål och två målgivande passningar.

Med två omgångar kvar är Björklöven på sjätte plats i tabellen, medan Mora är på fjärde plats.

I nästa match, onsdag 6 mars 19.00, har Björklöven AIK hemma i Winpos Arena, medan Mora spelar hemma mot Västerås.