Djurgården starkast i straffläggningen – vann borta mot Västerås

Det var jämnt hela vägen när Västerås mötte Djurgården hemma i Hockeyallsvenskan. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Bortalaget var kyligare i avsluten och vann med 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Axel Andersson för.

Första perioden var jämn. Djurgården inledde bäst och tog ledningen genom Melvin Wersäll efter 12.58, men Västerås kvitterade genom Carl Jakobsson bara en minut senare.

Andra perioden blev mållös. 14.36 in i tredje perioden slog Shane Gersich till och gav laget ledningen för Västerås.

17.00 in i perioden nätade Djurgårdens Linus Klasen på pass av Alexander Ytterell och Anton Gradin och kvitterade för Djurgården.

Fjärde perioden blev mållös.

Båda lagen har nu två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, Västerås med 17–18 och Djurgården med 11–12 i målskillnad. Det här var Västerås tionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Djurgårdens 14:e uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är Västerås på elfte plats i tabellen, och Djurgården är på fjärde plats.

I nästa match, onsdag 6 mars 19.00, har Västerås Mora borta i Smidjegrav Arena, medan Djurgården spelar hemma mot Östersunds IK.